ELEKTROPRIVREDA OPET ISKLJUČUJE STRUJU NOVSKOM “VODOVODU”

ELEKTROPRIVREDA OPET ISKLJUČUJE STRUJU NOVSKOM “VODOVODU”

171
0
Podijeli

Zbog duga od 837 hiljada eura i niza bezuspješnih pokušaja da ga naplati EPCG najavljuje restriktivne mjere prema hercegnovskom preduzeću Vodovod i kanalizacija d.o.o. .

– Prinuđeni smo da u najskorijem periodu pribjegnemo restriktivnoj mjeri isključenja ovog privrednog subjekta sa elektro distributivne mreže – saopštili su našem radiju iz EPCG.
Kako objašnjavaju, prethodno je uložen maksimum napora, da do realizacije ove nepopularne mjere ne dođe, tako što su nudili korektne i stimulativne uslove.
– Ali imajući u vidu da nismo naišli na razumijevanje Vodovoda Herceg Novi, a radi zaštite svojih interesa, EPCG je prinuđena na ovaj korak – navode iz ove kompanije. Podsjećaju da su se uslovi za isključenje Vodovoda stekli još u proljeće 2013. Ali je EPCG imala razumijevanja i radi turističke sezone i do isključenje nije došlo.
– Naglašavamo da smo sa predsjednikom Opštine Herceg Novi imali konstruktivan i dobar odnos, ali nakon uplate hercegnovske opštine u iznosu od 150.000 eura krajem januara 2013. godine, Vodovod je na račun utrošene električne energije Elektroprivredi Crne Gore uplatio svega oko 3.000 eura – obrazlažu iz EPCG.
Iz menadžmenta Vodovoda, danas nismo mogli dobiti odgovor na ovo vrlo ozbiljino upozorenje, kao i na ono što bi moglo uslijediti narednih dana.
Ovaj dug trebalo je da dijelom bude izmiren prodajom objekata Vektra Boke, ”Amerika” na Belavisiti, ali do toga još nije došlo. Procjenjena vrijednost objekta je sve manja, s obzirom da nema zainteresovanih za kupovinu, već na dvije javne prodaje.
Inače, konkurs za direktora ovog preduzeća je u toku i trajaće do 25. marta. Za sada nema niti jednog prijavljenog kandidata.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code