EmergenSea u akciji evakuacije

EmergenSea u akciji evakuacije

0
Podijeli

Iako je sa poluostrva Luštice juče evakuisano oko 100 Luštičana i turista, zbog požara koji su se ponovo aktivirali tokom noći, nije isključeno da će evakuacije biti i danas, najavili su iz Direktorata za vanredne situacije.

Veliku pomoć u jučerašnjoj evakuaciji, privatnim plovilima pružali su Neđeljko Banićević i Neno Malović.

Picerija i restoran

Uz njih, pomoć u evakuaciji pružili su i iz EmergenSea Montenegro, koja je osposobljena za pomoć na moru. Vlasnik ove franšize u Herceg Novom, Toni Ivičević za Radio Jadran priča da su evakuaciju radili sa Rta Veslo:

“Dobili smo poziv juče oko 8 ujutru da odemo na Rt Veslo. Kad smo stigli tamo sačekale su nas scene kao iz horor filmova – naselje u plamenu, zgarište sa pokojim vatrenim plamenom. Vratili smo se u Zeleniku i negdje oko 14 h ponovo smo dobili poziv za pomoć od Aleksandra Škobalja iz Službe zaštite i spašavanja. Ja i moj prijatelj, Vasilije Bojanić krenuli smo ka Krašićima, jer smo obaviješteni da se jedna porodica gušila u dimu”, priča svoje jučerašnje iskustvo Ivičević.

Nako toga su, kako kaže, prevozili ljudstvo i dobrovoljce do Rosa, odakle su dalje transportovani gdje je bilo potrebno:

“Nadam se da smo makar malo uspjeli da pomognemo svim hrabrim vatrogascima i dobrovoljcima da se ova drama ublaži i okonča. U ime EmergenSea Montenegro zahvaljujem svim vatrogascima i dobrovoljcima koji su jako hrabro ušli u ovaj veliki izazov. Neka vas bog čuva, ljudine”, poručio je Ivičević.

Podsjetićemo da je iz lokalne uprave danas ponovo upućen apel svima koji mogu i žele da pomognu u lokalizovanju požara na Obosniku, da se jave Call centru Komunalne policije na 19800, ili na pristaništu na Škveru, odakle kreće trasport za Lušticu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code