Početna Društvo Empatija Novljana ponovo na djelu: Obezbijeđena pomoć za stotinjak porodica

Empatija Novljana ponovo na djelu: Obezbijeđena pomoć za stotinjak porodica

6

Povodom Nedjelje Crvenog krsta od 8 do 15.maja, Opštinska organizacija Crvenog krsta Herceg Novi realizuje humanitarnu akciju pod sloganom „Naše malo, nekom je mnogo“. U tri hipermarketa u gradu do 15 h prikupljaju se donacije u hrani – osnvnim životnim namjernicama kao i sredstvima za higijenu. Akcija se realizuje u marketima VOLI Igalo, HDL Laković Igalo i IDEA – centar.

Uzimajući u obzir sveukupnu situaciju u kojoj je dosta ljudi ostalo bez posla ili ima umanjena mjesečna primanja, odziv građana je više nego zadovoljavajući, ocijenila je koordinatorka OOCK Herceg Novi, Mira Krsmanvoić:

„Ovo je zaista primjer solidarnosti na djelu. Angažovano je 24 volontera koji rade u dvije smjene i koji na ulazima u markete animiraju građane da u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju nešto hrane ili hemije. Prema trenutnoj procjeni, mislim da ćemo moći da isporučimo pomoć za 100 do 150 porodica kojima je pomoć najpotrebnija“, ocijenila je Krsmanović.

Sva prikupljena pomoć biće sortirana u zgradi Crvenog krsta, uključujući i donacije Crvenog krsta Crne Gore, koji su poslali pomoć u higijenskim sredstvima i hrani za bebe. Pomoć će po priroritetima biti distribuirana od 20. do 30.maja.

„Moram naglasiti da imamo 30 porodica koje su na čekanju za pomoć još od marta, tako da će pomoć najprije biti dostavljena njima. Pomoć za ostale dijelićemo po prioritetima, uključujući socijalni status, broj djece, bolesnih i slično“, precizirala je Krsmanović.

Građani su najviše donirali osnovne životne namjernice – brašno, tjestenine, šećer, ulje, kao i higijenska sredstva.

U ime OOCK Herceg Novi, Krsmanović je zahvalila svim građanima koji su se odazvali akciji i na taj način omogućili da njihovi sugrađani u teškoj socijalnoj, ekonomskoj ili materijalnoj situaciji, dobiju najosnovnija sredstva za život. Uz to, zahvalila je i poslovođama maloprodajnih objekata trgovinskih lanaca VOLI, HDL i IDEA koji su i ovog puta izašli u susret i omogućili postavljanje punktova za prikupljanje pomoći.

6 Komentari

 1. Opstina??
  U Herceg Novim im jadnih zena znam ih nekoliko koje su pobjegle od muzev s djeom i placju rentu i rade a rentu i truju ivou i ako otne brsno i so…..
  Srecne samo sto su zive..
  Kome da se one obrate ima li neka lista za socijalne stanove ili smjestaj?

  13
 2. Kako je ovo tužno što nema ni jednog komentara…
  Znate li kako je porodicama koje OD MARTA ČEKAJU DA DOBIJU HRANU DA PREZIVE?
  DA LI OPŠTINA ČITA OVO I KAKAV SE TO PROBLEM ISPRIJEČIO DA POMOGNU GLADNIMA??
  Mora da je birokratski, tipa…prije iposlije izbora zakon brani pomaganje gladnima???
  Sramota, tuga, jad…

  36
  2
  • Oni većinom pomažu u betonu i asvaltu, ponegdje i javnom rasvjetom mada mislim da će i to sada prestati !!!
   Da se nije ko sastao u prethodnoj kampanji sa nekom ugroženom porodicom i odnio paket pomoći.
   Mo ,,ma,, to ne donosi glasove i time se oni ne bave.

   3
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code