EPCG: AKCIJA „PODIJELIMO TERET“ I U AVGUSTU

EPCG: AKCIJA „PODIJELIMO TERET“ I U AVGUSTU

215
0
Podijeli

Elektroprivreda Crne Gore će i u avgustu potrošačima koji imaju dug za električnu energiju, omogućiti da se priključe akciji „Podijelimo teret” i tako izmire svoje obaveze po izuzetno povoljnim uslovima – saopštavaju iz EPCG-a.

Akciji se mogu priključiti potrošači iz kategorije domaćinstva uz neophodan uslov da imaju uplaćena poslednja tri računa (april, maj, jun). Potrošači ovim stiču pravo na brojne povoljnosti, otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20
eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje protokol, obustava obračuna zatezne kamate i odlaganje obaveze plaćanja troškova u pokrenutim sudskim postupcima. Potrošač koji nije platio posljednje tri fakture, takođe se može priključiti akciji tako što će platiti sva tri računa u cjelosti, ili ukoliko je plaćen samo jedan, potrebno je uplatiti preostala dva. Da bi protokol ostao na snazi, julski račun mora biti plaćen do 31. avgusta, do kada i traje akcija potpisivanja protokola.
Takođe, svi potrošači koji su isključeni sa mreže imaju pravo da se priključe akciji ukoliko plate posljednja tri računa (april, maj, jun) i priključnu taksu u iznosu od 10 eura. Potrošači koji već imaju potpisan standardni protokol, mogu ga reprogramirati po ovom modelu, uz uslov da redovno izmiruju svoje obaveze po postojećem protokolu.
Zainteresovanost potrošača je izuzetna, tako se samo tokom juna i jula akciji priključilo oko 10 hiljada potrošača. Oko 14 hiljada
domaćinstva, koji su se akciji priključili prethodne godine, i dalje poštuju obaveze preuzete protokolom.
Većina potrošača se pridružila akciji tokom jula i imaju velika dugovanja. Imajući u vidu da se uskoro planira promjena kriterijuma na osnovu kojeg će se obavljati isključenja sa distributivne mreže, iz EPCG pozivaju sve potrošače koji imaju manje iznose duga, posebno one sa dugom do 300 eura, da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i otplate svoj dug u fiksnim mjesečnim ratama.
Broj rata se određuje tako što se iznos duga dijeli sa 20 eura. Tako će npr. dug od 320 eura kupac će otplaćivati u 16 fiksnih mjesečnih rata od 20 eura. Ukoliko dug iznosi preko 500 eura, potpisuje se protokol na 25 mjesečnih rata od po 20 eura, nakon čijeg isteka potrošač može potpisati novi protokol za preostali dug.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code