Početna Ekonomija EPCG: Aktuelne akcije, popusti i subvencije

EPCG: Aktuelne akcije, popusti i subvencije

1

Elektroprivreda Crne Gore u posljednjem periodu donijela je nekoliko odluka kako bi građanima i privredi olakšala izmirenje obaveza po osnovu utrošene električne energije. Interesovanje javnosti za ove akcije je veliko, pa podsjećamo koje su akcije i popusti aktuelni.

Prije svega, svi članovi Zlatnog tima, domaćinstva koja redovno izmiruju svoje obaveze, na ukupnom računu za utrošenu električnu energiju od majskog računa ostvaruju popust od 12,25 odsto.

U toku je, do kraja juna, nagradna igra u okviru koje se 30. juna pravi presjek ulaska u Zlatni tim, pa će sva domaćinstva koja 30. juna ne budu imala dugovanja, pored učešća u nagradnoj igri, ostvariti i pravo na popust od 12,25 odsto na ukupnom računu i ukoliko budu zadržali kontinuitet redovnosti plaćanja, isti će ostvarivati do kraja godine. Nagrade su hibridni automobil SUV VOLVO XC40, kao i 200 umanjenja od 50 eura i 100 umanjenja od 100 eura na računima za utrošenu električnu energiju. Pravila nagradne igre dostupna su na www.epcg.com.

Do kraja juna, potrošači iz kategorije Ostala potrošnja, mogu se priključiti akciji Za čist račun 2 i 30 odsto svoga duga izmirivati u 30 fiksnih mjesečnih rata, bez daljeg obračuna zatezne kamate i isključenja sa mreže, dok poštuju potpisani sporazum.

EPCG je odlučila da do kraja godine odobri i popust od 3 odsto na računima potrošača iz kategorije Ostala potrošnja (preduzeća, institucije…), dok će u istom periodu popust za obrazovne i zdravstvene ustanove – škole, vrtiće, bolnice i domove zdravlja, biti obračunat u iznosu od 10 odsto.

EPCG je odlučila da svim nezaposlenim građanima, penzionerima sa primanjima nižim od 222 eura i korisnicima socijalnih davanja, omogući plaćanje dugova za električnu energiju na period od 3 i 5 godina, bez učešća, uz redovno plaćanje tekućeg računa. Potrošačima iz ovih kategorija, koji su ujedno i vlasnici brojila, tokom juna i jula neće biti obustavljeno napajanje električnom energijom, već će se tokom ova dva mjeseca ostaviti vrijeme da potpišu novi model izmirenja dugovanja. Tako će se korisnicima iz ovih kategorija, čija su dugovanja veća od 500, a manja od 1.000 eura, omogućiti plaćanje zaostalog duga na 36 mjesečnih rata, bez učešća, a korisnicima sa dugom većim od 1.000 eura do 60 mjesečnih rata, uz obaveznu obnovu ugovora po isteku 23 mjeseca.

Podsjećamo i da se na računima za maj, jun i jul na osnovu zaključka Vlade Crne Gore i odluke Odbora direktora EPCG primjenjuje popust od 40 odsto za sve nezaposlene sa evidencije ZZZCG i penzionere sa primanjima ispod 222 eura, uz uslov da su na ime tih lica registrovani mjerni uređaji. Njih je za maj bilo oko 30.000.

Takođe, svakog mjeseca, korisnicima socijalne i materijalne pomoći, obračunava se subvencija od 30, 40 ili 50 odsto za račun do 60 eura, odnosno fiksni iznos popusta od 18 do 24 eura. Ukoliko neko već ostvaruje ovu subvenciju, ne duplira se subvencija po nekog drugom osnovu, dok se grupi koja ostvaruje 30% popusta, a imaju pravo i na 40% po drugom osnovu, obračunava dodatnih 10%.

1 komentar

  1. Penzioner sa penzijom 176 eura ,vlasnik brojila nema popusta ,,ulozena zalba, neko je pogrijesio maticni broj navodno .Obecano da ce ispravit gresku ,unesen pravi JMB na osnovu dostavljanja licnih dokumenata Prije dva dana usmeno obavjestenje iz snadbijevanje EPCG jedinica Herceg Novi da nema popusta.Zatrazeno pismeno objasnjenje na koji nije dobijen odgovor.Ko je kriv je lu na meni da utvrdjujem.U međuvremenu sam “prosetana”na obracanje PIO Crne Gore, podrucnu jedinicu H.Novi.,EPCG Niksic i na kraju EPCG Pj H.Novi.Usput za maj nemam pravo????A za jun i jul dobila odgovor usmeni da su “naredili “iz glavne filijale Niksic da to” srede”u H.Novom.Vec vidjeno stanje i poznate stvari diskriminstorski odnos pa koga strefi ,ja sam uredni platisa i savjestan građanin .Vlada CG je donijela ovu odluku i zasto se ovo radi neznam ?????

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code