EPCG: NASTAVLJA SE AKCIJA “PODIJELIMO TERET II” – OTPLATA DUGA ZA STRUJU...

EPCG: NASTAVLJA SE AKCIJA “PODIJELIMO TERET II” – OTPLATA DUGA ZA STRUJU U RATE

152
0
Podijeli

Zbog velikog interesovanja potrošača iz kategorije domaćinstva, Elektroprivreda Crne Gore, nastavlja akciju „Podijelimo teret”.

Na ovaj način potrošačima, koji imaju dug za utrošenu električnu energiju, EPCG značajno olakšala izmirenje obaveza.
Neophodan uslov za priključenje akciji je da domaćinstva imaju uplaćena posljednja tri računa (mart, april, maj). Na taj način stiču pravo na brojne povoljnosti:
– otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura,
– izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje protokol,
– obustava obračuna zatezne kamate
– odlaganje obaveze plaćanja troškova u pokrenutim sudskim postupcima.
Svi potrošači koji imaju plaćena posljednja tri računa (mart, april,maj) stiču uslov da od 1. jula potpišu Protokol. Ukoliko potrošač nije platio poslednje tri fakture, takođe se može priključiti akciji tako što će platiti sva tri u cjelosti, ili ukoliko je plaćen samo jedan, potrebno je uplatiti preostala dva. Da bi protokol ostao na snazi, junski račun mora biti plaćen do 31. jula, do kada i traje akcija potpisivanja protokola.
Takođe, svi potrošači koji su isključeni sa mreže imaju pravo da se priključe akciji ukoliko plate posljednja tri računa (mart, april, maj)i priključnu taksu u iznosu od 10 eura.
Potrošači koji već imaju potpisan standardni protokol, mogu ga reprogramirati po ovom modelu, uz uslov da redovno izmiruju svoje obaveze po postojećem protokolu.
Akcija „Podijelimo teret” daje izuzetne rezultate, saopštavaju iz EPCG. Tako se samo u toku juna akciji pridružilo čak 7633 potrošača. Tokom juna, akciji su se većinom priključili potrošači koji imaju velika dugovanja. S obzirom da se uskoro planira promjena kriterijuma na osnovu kojeg će se obavljati isključenja sa distributivne mreže, iz EPCG pozivaju i sve potrošače koji imaju manji dug, posebno one sa dugom do 300 eura, da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i otplate svoj dug u fiksnim mjesečnim ratama.
Broj rata se određuje tako što se iznos duga dijeli sa 20 eura (npr.dug od 320 eura kupac će otplaćivati u 16 istih, fiksnih mjesečnih rata od po 20 eura). Ukoliko dug iznosi preko 500 eura, potpisuje se protokol na 25 mjesečnih rata od po 20 eura, nakon čijeg isteka potrošač može potpisati novi protokol za preostali dug.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code