Početna Društvo EPCG: Potrošnja struje u novembru veća za 11,3 odsto

EPCG: Potrošnja struje u novembru veća za 11,3 odsto

0

Domaćinstva su u novembru 2020. godine potrošila 103.324.353 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 11,3% više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru 2020. godine, odnosno 7,5 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom novembra 2019. Godine, saopšteno je iz EPCG.

Prosječan novembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 31,43 eura. Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 16,43 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 40,24 eura.

Čak 62,02 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 17,96 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 16,56% kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 3,47 odsto kupaca.

Novembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 54,1 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 197.039 kupaca.

U toku su dvije akcije EPCG, ‘’Podijelimo teret 8’’ i ‘’Za čist račun 2’’. “Podijelimo teret” namijenjena je svim kupcima iz kategorije “domaćinstva”, koja imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju. Akciji, koja traje do 31.12., mogu se priključiti sva domaćinstva koja imaju dug, bez obzira na iznos duga, a koja žele da svoje obaveze izmire po izuzetno povoljnim uslovima: otplata u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum i obustava obračuna zatezne kamate. Jedini uslov za priključenje akciji u decembru je da iznos uplata u prethodna tri mjeseca (septembar, oktobar i novembar) bude jednak ili veći od računa za oktobar i da do kraja decembra bude plaćena novembarska faktura.

Foto: EPCG

U akciju ”ZA ČIST RAČUN 2” se mogu uključiti sva pravna lica koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja, uz uslov da plate posljednju fakturu i potpišu Sporazum o izvršavanju obaveza po povoljnim uslovima. Akcija traje do 31. januara 2021. godine.Potpisivanjem sporazuma pravna lica u prvih 30 mjeseci trajanja sporazuma biće u obavezi da u 30 mjesečnih, fiksnih rata izmire 30 odsto duga, dok poštuju obaveze iz sporazuma, neće se obračunavati zatezna kamata na postojeći dug a biće i izuzeti od isključenja sa distributivne mreže i mjera prinudne naplate.

Iz EPCG mole sve potrošače da prilikom dolaska na šalter EPCG, poštuju preporuke Instituta za javne zdravlje, drže distancu, nose maske i koriste sredstva za dezinkfekciju.

Više informacija, prije dolaska na šalter, potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom na broj 19100, na zvaničnoj FB stranici, kao i na web portalu www.epcg.com.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code