Početna Društvo Epidemiološka situacija u hercegnovskim vrtićima stabilna, jedno dijete i troje zaposlenih inficirani

Epidemiološka situacija u hercegnovskim vrtićima stabilna, jedno dijete i troje zaposlenih inficirani

3

Svakodnevni porast broja inficiranih u Herceg Novom ne zaobilazi ni jedinice JPU Naša radost, ali epidemiološka situacija u jedinicama je stabilna i vaspitači uspijevaju da djeci osmisle dan u skladu sa programom i važećim mjerama.

Podatke o djeci kojima je potvrđeno prisustvo korona virusa vaspitači dobijaju od roditelja. Trenutno je jedno dijete inficirano, 8 je u samoizolaciji, kaže za Radio Jadran pomoćnica direktorice, Ana Petrušić:

“Od početka epidemije samo je kod dvoje djece potvrđeno prisustvo virusa, od toga kod jednog u ovom trenutku. Od početka nastavne godine 22 zaposlenih bili su pozitvni na covid, od toga 11 članova nastavnog osoblja, od čega 3 u ovom trenutku, dok je u samoizolaciji jedan zaposleni”, precizirala je Petrušić.

U vrtićima su do sada uspijevali da organizuju rad uz poštovanje važećih mjera, prevashodno dozvoljen broj djece u grupama koji može boraviti u nekoj “sobi”, a koji zavisi od kvadrature “sobe”:

“Strogo poštujemo i ostale preporuke: zaposleni nose maske I mijenjaju ih na svaka dva sata, roditelji ne ulaze u vrtiće, mjerimo temperature djeci i zaposlenima, dezinfekciona sredstva su u svakoj prostoriji, među djecom su mirne aktivnosti, vani boravimo kada to vremenske prilike dozvoljavaju”, objašnjava Petrušić.

Kako je dodala, djeca ne nose maske osim ako roditelji ne izraze želju da djeca budu zaštićena na taj način. Jaslični, napominje, funkcioniše isto kao I za djecu od 3 do 6 godina.

Ove školske godine u JPU Naša radost upisano je oko 1.140 djece a od toga prosječno 300 pohađa vrtić ovih dana, što je znatno manje u odnosu na prošle godine.

Radno vrijeme vrtića je od 6.30 h do 16.30 h.

3 Komentari

 1. Vrtić treba privremeno zatvoriti, nije stabilnost, odnos brojeva zaraženih koji se prijavljuju u vrtiću, nego cijelokupna situacija u gradu.
  Kad ih nije bilo više od jednog zaraženog ili koji više nije se radilo ….sve je bilo zatvoreno !!
  Sad je i do 40 zaraženih u gradu i izloženost veća !!!! ????
  Zatvaranje gradova i vrtića, škola na 15 dana, nikakvo čudo.
  Odmoriti, koliko toliko medicinsko osoblje, zdavstvo koje je i samo podosta zaraženo.
  Djeca ne idu na pregled, već dobijaju opravdanja telefonskim razgovorom…
  Kvadratura sobe ! Broje djece?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code