Početna Oko nas Tivat Epidemiološka situacija u Tivtu teška: Predsjednik nalaže zatvaranje Solila i Velikog gradskog...

Epidemiološka situacija u Tivtu teška: Predsjednik nalaže zatvaranje Solila i Velikog gradskog parka

1

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje naložio je zatvaranje Solila i Velikog gradskog parka, budući da epidemiološka situacija u Tivtu nije bolja.

Foto: Opština Tivat

„Za sada nećemo zatvarati šetališta, međutim, ukoliko situacija kroz sedam dana ne bude bolja, bićemo prinuđeni da učinimo i ovaj nepopularan korak“, rekao je predsjednik opštine Tivat, Željko Komnenović.

Prema njegovim riječima, stiče se utisak da građani ne doživljavaju ozbiljnom činjenicu da se i dalje na dnevnom nivou bilježi značajan broj novozaraženih osoba.

„Pojedinci kojima je izdato rješenje o samoizolaciji šetaju gradom i vjeruju da će proći nesankcionisano. Osuđujemo ovakvo ponašanje i u dogovoru sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat pooštrićemo kontrole ovih lica“, naglasio je Komnenović.

On je nezadovoljan ovim aspektom rada policije, te da je ovo glavni problem sa kojim se Tivat suočava.

„U Tivtu je na današnji dan 299 aktivno zaraženih koronavirusom, a 20 ljudi iz Tivta je do sada preminulo“, navode iz Doma zdravlja Tivat.

Direktorica ove javne ustanove dr Jasminka Anđelić rekla je kako zbog većeg broja oboljelih medicinskih radnika nema uslova da se rad Doma zdravlja organizuje u dvije smjene. U Dom zdravlja stiglo je 20 vakcina za medicinske radnike, dok se za vakcinaciju do sada prijavilo preko 300 lica starijih od 80 godina.

Komandir OB Tivat Ljubiša Rovčanin istakao je kako je policija u proteklih 7 dana u devet kontrola izvršila kontrolu 273 lica, a podnijete su četiri krivične prijave zbog nepoštovanja važećih mjera.

Biće organizovane mješovite patrole koje će činiti službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor, pripadnici Službe zaštite i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Tivta, kao i službenici OB Tivat. One će zajedničkim snagama sporovoditi kontrolu primjene mjera od strane građana i zatečeni prekršaji će biti sankcionisani.

Kontrole će posebno biti intenzivirane na šetalištima, izletištima i plažama, gdje je proteklih dana zabilježeno prisustvo velikog broja ljudi. Takođe komunalna policija i inspekcija vršiće kontrolu trgovinskih objekata i drugih frekventnih javnih prostora.

Crveni krst Tivat pomoć je dopremio za još 30 porodica, a u narednom periodu radiće na prikupljanju pomoći. Sve opštinske službe i preduzeća, u stanju su pripravnosti i sve se usluge obavljaju redovno.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code