Početna Društvo ŠEST GODINA NEZAVISNOSTI CRNE GORE – SREĆNO!

ŠEST GODINA NEZAVISNOSTI CRNE GORE – SREĆNO!

0

Montenegro_Flag_450x281_550x300Prošlo je šest godina otkako je Crna Gora obnovila državnost i postala nezavisna, slobodarska država. Volja građana na demokratskom referendumu bila je odlučujuća i danas naša zemlja grabi ka evroatlasnkim integracijama, doduše teško, u raljama globalne krize, ali i unutrašnjih problema i nepomirljivosti oko mnogih pitanja.

Sve koji su istinski dali glas i srce za slobodnu Crnu Goru danas vrijeđa uslovljavanje opozicije za izmjenom državnih simbola. Predlog premijera Igora Lukšića, koji bi trebalo da znači kompromis ne zadovoljava opoziciju, ali ni one koji su 21.maja prije šest godina rekli glasno i jasno DA za nezavisnu Crnu Goru.

Otuda danas i duboka zbunjenost građana Crne Gore, koji žele da Crna Gora postane članica  EU. Jer, ako ulazak u zajednicu evropskih naroda treba da znači odricanje od identiteskih simbola, samo zato da bi se postigao politički kompromis, ili drugim riječima popustilo zahtjevima opozicije, bez referenduma, onda to nije vizija države za koju su glasali.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code