Početna Kultura „ČETVRTA DIMENZIJA“ U PERASTU

„ČETVRTA DIMENZIJA“ U PERASTU

0

perast.muzejMuzej grada Perasta danas proslavlja 75 godina rada i postojanja. U njemu se čuva istorija, ne samo Perasta nego i Boke, vrijedna  arhiva od sredine 15. vijeka, eksponati od 15. do 20 vijeka. Muzej prikazuje istoriju mjesta malog po gabaritima, ali izuzetno velikog po značaju i istorijskom i kulturnom nasljeđu.

Povodom obilježavanja dana Muzeja grada Perasta večeras će u ovom prostoru biti promovisan roman „Četvrta dimenzija“ autorke Olivere Doklestić iz Herceg Novog.

’’Četvrta dimenzija’’ novi roman Novljanke Olivere Doklestić, nije promociju doživo u Herceg Novom, niti je za njega bilo mjesta u programu „Praznika mimoze“.

– Nisam dobila ni zvanično obrazloženje iz programskog savjeta mimoze, zašto nema mjesta za ’’Četvrtu dimenziju’’, ali te odluke i nisu toliko bitne – kaže Doklestićeva.

Ona smatra da je najvažnije da štivo nađe put do čitalaca.

– Knjiga je nastala u četvromjesečnom zanosu. Zanjeta i obuzeta nastankom Kartagine pisala sam je i po deset sati dnevno – priča Olivera Doklestić.

Glavni lik je Novljanin, rodom iz Perasta i riječ je o matematčki povezanim dimenzijama, ali i o više vremenskih frontova, Kartagina, zatim Rimsko doba, zlatno vrijeme Perasta i današnje doba, sve povezano nekim jednačinama, a kako tačno saznaće čitaoci, kada knjiga dođe do njih – objašnjava Doklestićeva.

’’Četvrta dimenzija’’ će biti promovisana večeras u 19 časova u

u zgradi Muzeja u Perastu, a o knjizi će govoriti književnik Miraš Martinović, prof. dr. Milenko Pasinović i prof. dr. Siniša Jelušić.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code