Početna Društvo Evakuacioni skokovi sa krova Vatrogasnog doma pred osnovcima

Evakuacioni skokovi sa krova Vatrogasnog doma pred osnovcima

2

vjezba vatrogasci 050216 1Vatrogasni dom u Meljinama danas je posjetilo šezdesetak đaka Osnovne škole „Milan Vuković“, u okviru nastavnog programa saradnje sa lokalnom zajednicom, a na temu vanrednih situacija.

Iz kolektiva opštinske Službe zaštite i spašavanja su najmlađima objasnili čime se bave vatrogasna i služba spašavanja, koji su koraci neophodni u slučaju vanrednih situacija, kao i šta ne raditi u slučaju požara. Školsku delegaciju predvodili su nastavnici Slavica Karadžić, Vanja Krivokapić i Mijajlo Roćenović.

vjezba vatrogasci 050216 2– Cilj današnjeg druženja je edukacija mlađih osoba u slučaju bilo kakve potrebe za Službom zaštite i spašavanja – u slučaju požara, zemljotresa ili poplava, a sve kako bi bili spremniji djelovati preventivno i radi boljeg snalaženja u tim situacijama. Naša vrata su otvorena svim obrazovnim institucijama, posebno za najmlađe, jer je o vanrednim situacijama najbolje učiti od malih nogu – kazao je Rukovodilac Službe zaštite i spašavanja, Aleksandar Škobalj.

vjezba vatrogasci 050216 3Kako sve ne bi bilo u teoriji, Služba zaštite je za osnovce spremila i pokazne vježbe, a najviše osmjeha izmamili su evakuacioni skokovi sa krova Vatrogasnog doma. Iz Službe su napomenuli da će i ubuduće biti raspoloženi za ovaj vid saradnje sa svim zainteresovanima.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code