Evo, kako vladajuće i opozicione partije u Novom komentarišu ostavku dr Miloša...

Evo, kako vladajuće i opozicione partije u Novom komentarišu ostavku dr Miloša Bigovića

36
Podijeli

Vijest da podnosi ostavku na mjesto predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi, koju je za Radio Jadran potvrdio u petak dr. Miloš Bigović, odjeknula je u novskoj javnosti i ustalasala političku scenu, najozbiljnije od 7. maja prošle godine i prijevremenih lokalnih izbora. Tada su preuzeli vlast, uz koalicioni sporazum, Demokrate, DF, Novska lista, SNP i SDP.

Razloge koje je naveo Bigović, inače, član DF-a, da to čini zbog privatnog posla i planiranog naučnog rada, jer istovremeno ne može valjano obavljati i posao predsjednika lokalnog parlamenta, za jedne su prihvatljivi i časni, drugi vide neslaganja u vladajućoj koaliciji, čak i samom DF-u, treći smatraju da nije trebalo da se za par mjeseci prihvata odgovornog mjesta, te da je tako iznevijerio glasače, četvrti da je riječ o njegovom političkom “transferu” ka Demokratama i tako redom. A šta kažu neke od vladajućih i opozicionih partija, koje smo uspjeli da dobijemo?

Picerija i restoran

Demokrate, dr Nenad Sekulić: Koalicija nastavlja da funkcioniše  

– Nisam se čuo lično sa dr Bigovićem, informaciju sam pročitao u medijima. Ostvaka još nije zvanična, a da li će je dati vidjećemo. Postoji neka priča, nezvanično, da bi on mogao volonterski da radi kao predsjendik Skupštine. Ali, nema tu nikakvih promjena u koaliciji, pa i ako se ta ostavka i dogodi. Koalicija i dalje funkcioniše. Mada, meni je lično žao, jer smatram da je Miloš zaista na pravi način se pokazao kao voditelj Skupštine i čovjek koji je taj posao zaista radio vrlo profesionalno i korektno. To je opšta ocjena. Bilo bi mi lično krivo da napusti funkciju jer je to idealno mjesto za njegovo političko djelovanje – kazao je dr Sekulić.

Novska lista, dr  Savo Marić: Korektno i pošteno

– Shvatio sam da je to ostavka iz privatnih razloga. Čovjek je veoma zaposlen u firmi u kojoj radi i ne može da odgovori jednom i drugom poslu istovremeno. Mislim da je to od njega sasvim korektno i pošteno. On je priznao da funkciju predsjednika Skupštine ne može obavljati kvalitetno kako bi trebalo i kako bi želio zbog profesionalnih obaveza i dao je ostavku. Naravno, žao nam je, jer se radi o kvalitetnom čovjeku, koji je do sad dobro obavljao funkciju predsjednika Skupštine. Nadam se da će naći dostojnu zamjenu – kazao je dr Marić.

SDP, Dragan Šimrak: Pričaću kad bude zvanično

– Ne bih komentarisao novinske članke. Kada to bude zvanično, kad bude činjenica, ako dođe do toga, onda, da – kazao je kratko Šimrak.

DPS, Slobodan Radović Krušo: Moralni čin nemoći

– Ostavka Bigovića je moralni čin nemoći. Bigović je jasno sagledao sve manjkavosti aktuelne vlasti u gradu na koje ukazuju i hercegnovska javnost i opozicione političke partije. Zbog nemoći da značajnije utiče na politiku koja favorizuje samo partijske i lične interese, aktuelni predsjednik SO je dao ostavku – prokomentarisao je Radović.

SD, Tatjana Fanfani: Imali smo povjerenja u Bigovića

– Koliko sam nepovjerenja imala u kompletnu opštinsku garnituru, toliko sam povjerenja imala u gdina Bigovića kao izuzetnu ličnost. Zatečena sam i strašno mi je žao što je ova Skupština izgubila takvog predsjednika – kazala je Fanfani.

IZBOR, Mladen Ivanović:Politički neobičan čin

– Mislim da je politički čudno i neobično podnositi ostavku na drugu najvažniju funkciju u lokalnoj samoupravi poslije nekoliko mjeseci obavljanja te funkcije, a stvarne razloge, zaista, ne znam. Da li su oni koji su saopšteni ili neki drugi, ne znam – kazao je Ivanović.

36 Komentari

 1. postavite kakvog hercegovca sto imaju diplome koje kupuju na privatnim pazarima…fakultetima a ponasaju se i igledaju kao trogodisnji junci iz Bilece

  25
  6
  • E ako je Lepeticka najveća prevara koalicije i ako je ona najveći problem, onda stvarno…
   Žena radi u opstinu 30 god., a napadate je po partijskom zadatku, zarad sendvica, jer nije htjela da vam nezakonito zaposljava vase partijske “specijalce” koji svi iz reda ne zadovoljavaju ni uslove, a o znanju da ne pričamo.
   Svak iole normalan će vam pobjeći kao i Bigović. Ostaćete sami. Na kraju i bez sendviča.

   11
   18
 2. MI GRAĐANI PITAMO VAS- KADA ĆE BITI GOTOV OBEĆANI KOLEKTOR-PROŠAO JE 1.JANUAR- DANIJELA ĐUROVIĆ DA ODGOVORI . TREBA STVARNO IMATI ŽELUDAC I OBRAZ ZA IZAĆI PRED KAMERAMA I NARODOM I LAGATI BEZ IMALO STIDA !!!

  46
  7
 3. Pametan i pošten čovjek nema šta da traži među ovim “našim političarima”-ali mi nikako da shvatimo da su oni svoji političari,uglavnom sve uzimaju za sebe.O stručnosti,vrijednoći,viziji ne treba trošiti riječi. Pitanje je koje svi postavljamo ,DOKLE VIŠE? Ima li kraja,polupismeni svijet vlada gradom !
  Ali mi dalje navijamo za neke “naše” !

  36
  6
 4. A STO NE OBJAVITE DA JE JOVANKA LEPETIC UNAPRIJEDJENA NA MJESTO SAVJETNIKA PREDSJEDNIKA KATICA???? DAL’ DA PLACEMO IL’ DA SE SMIJEMO? A NIJE NAM DALEKO NI “DOBROTA”,NEGO,TREBA JE PROSIRIT. GDJE CE STATI SAV MUNJEN NAROD?

  60
  7
 5. Milosa poznajem iz studenskih dana i tvrdim da se radi o casnom, postenom covjeku koji je bio autoritet i za nas studente spreman da svakom pomogne i neka ga sreca prati na svakom koraku. Prijatelju bio si covjek i ostao.

  38
  13
 6. “Po njima je najsmješnije to što DPS, koji je, kako tvrde, za nešto više od dvije godine zaposlio oko 170 ljudi”

  Demokrate,stanite iza svojih rijeci…Ili dajte imena ili priznajte laz , na vama je!

  43
  8
  • Između ostalog, jer je zaposlio toliko svojih “poznanika”, da to više ni Savo Marić ne može da trpi.Pa onda možeš mislit koja je ura!

   28
   3
 7. Čitamo da se čudne stvari dešavaju u opštini. Očekujemo od dr Sava Marića da se angažuje i što hitnije uključi u rješavanje gorućih problema, očito da ih tamo ima previše.

  30
  7
  • Eto, već sam Vas nešto zamolio. Možete li utvrditi koliko dotična osoba nije bila na poslu. Utvrdili smo da joj je neto plata 900 e, a da je bruto uvećana za 300 e. To je neko napisao. Znači, pitanja su dalje: Od kada osoba ne dolazi na posao? Dalje, ko joj je prvopredpostavljeni?, Dalje, ko potpisuje mjesečnu platnu listu? Jer ovdje se radi o pljački naroda novskoga.

   42
   2
   • nije tacno da ne dolazite. lisete po nalogu. ali evo sada kada bude predsjednica skupstine moci ce svi gradjani da znaju da l dolazi ili ne. doduse bice joj veca plata, jer trenutno prima najmanju od svih relevantnih ljudi iz poljtickih partija

    3
    10

Ostavite komentar

*

code