Evo šta su izjavili nosioci lista poslije glasanja

Evo šta su izjavili nosioci lista poslije glasanja

4920
4
Podijeli

Bokeljski demokratski savez, nosilac liste Stevan Lepetić: Realno je da dobijemo 1 mandat

“Moja očekivanja rezultata izbora su pozitivna, ali ujedno i skromna. Učestvujemo na lokalnim izborima i jedina smo lista koja u imenu ima pridjev “bokeljski”. Nadamo se da će ovi izbori biti prekretnica razvoja ne samo Herceg Novoga, već i cijele ove regije, prvenstveno ekonomskog, a onda i ukupnog.

Picerija i restoran

Kampanja je bila kao i svaka druga. Tzv. “male liste”, lokalne, su u neravnopravnom položaju, u odnosu na one partije koje imaju centralu u Podgorici. Nadam se da su se građani odmorili juče i danas od ovih kampanja. Bili smo svjedoci da su nam svima zvonili na vrata u 3, 4 popodne, ali to je sve dio političke utakmice i drago mi je da je ovo sve završilo, kao  i da ćemo noćas znati na čemu smo.

Realno bi bilo da dobijemo 1 mandat. O mogućem postizbornom koaliranju, na prvom mjestu razgovaraćemo  eventualno sa listama koje su dominantno lokalne, kao što je Novska lista, a sigurno nećemo sa DPS-om”.

Novka lista, nosilac liste dr Savo Marić: Vrijeme je da Crna Gora radi za Herceg Novi

“Moram priznati da sam iznenađen količinom pozitivne energije koja je pratila, kampanju  Novske liste, ali i u gradu, jer ta enegrija je bila okrenuta prema nama, naročito u komunikaciji i razgovoru sa našim sugrađanima.

Očekujem da se ta energija pretoči i u povjerenje naših sugrađana za Novsku listu i da oni glasaju danas za nas, da nam daju povjerenje da budemo činilac vlasti u sljedećem sazivu Skipštine, gdje želimo da se novsko mišljenje poštuje i da bude važnije od nekog nametnutog iz centrale. Do sada je Herceg Novi uložio toliko energije i dao je za Crnu Goru da je vrijeme da se to promjeni i da Crna Gora sada radi malo za Herceg Novi”.

DPS Herceg Novi Sigurnim korakom za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović – nosilac liste Petar Porobić: Vjerujem u pobjedu

“Očekujem da će izbori proći u redu i da će sve stranke doprinijeti njihovoj regularnosti. Smatram da je Demokratska partija socijalista ponudila  kvalitetnu listu i vjerujem da će Novljani da prepoznaju to i da će nam dati povjerenje i da ćemo biti u prilici da preuzmemo punu odgovornost za razvoj Herceg Novog. Interes Novog biće na prvom mjestu. Vjerujem u pobjedu i vjerujem u bolji i moderniji Herceg Novi. Ne očekujem da građani mogu da daju povjerenje ljudima koji su predstavnici drugih stranaka koji su proteklih 15 godina bili već u vlasti, neki su samo promijenili stranku i da će na taj način pristati na ovakav Herceg Novi. Novi može da bude mnogo ljepši grad, moderniji, razvijeniji i da konačno bude prestižna turistička destinacija i da vrati onaj sjaj koji je imao”.

Socijaldemokrate Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi, nosilac liste Tatjana Fanfani:

„Svakako očekujemo da ćemo ući u vlast, da ćemo poslije izbora imati novi Novi. Socijaldemokrate su vodile umjerenu i laganu kampanju bez virjeđanja, po kojoj smo i prepoznati. Bila je to kampanja bez osvrtanja unazad i traženja krivca, tako da mislimo da se narod već zasitio svega toga i okrenuo novom načinu modernih ljevica i njihovih kampanja”.

DEMOS – Pravo na budućnost – Za Herceg Novi, nosilac liste Marko Mirjanić: Bićemo veliko iznenađenje

“Kampanja je protekla vrlo uspješno. Reakcije građana su bile jako dobre. Naš predsjednik, Miodrag Lekić je neko koga građani izuzetno cijene, tako da očekujem uspješan rezultat. A kao što sam i više puta naglasio tokom predizborne kampanje, mislim da će DEMOS biti veliko iznenađenje na izborima”.

Građanska lista za Herceg Novi – Mišo Škobalj – nosilac liste Aleksandar Škobalj: Novi će krenuti pravim putem

“Nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat, da će se desiti promjene u Herceg Novom i da će Novi krenuti napokon pravim putem. Građanska lista je sigurna u pozitivan rezultat i u veliku podršku građana. Nadam se da će izbori proteći u fer atmosferi.”

Crnogorska,nosilac liste Milan Lakićević: Imali smo časnu kampanju,pobijedili smo i prije izbora

„Crnogorska će  prvi put ući u parlament i u to sam siguran, čime ćemo dati doprinos razvoju i napretku našeg voljenog grada. Predizbornu kampanju Crnogorske ocijenjujem jako ubjedljivom, a sve što smo uradili uradili smo časno i pošteno. Zato sa pravom mogu da kažem da smo mi već sada pobijedili“.

Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele, nosilac liste Stevan Katić: Formiraćemo programsku koalciju

“Nakon kampanje koju smo sproveli u prethodnih mjesec dana, gdje smo obišli preko 10 hiljada domaćinstava tri puta, Demokrate očekuju jedan sjajan izobrni rezultat u Herceg Novom. Taj izborni rezultat će pokazati snagu koju Demokrate ostvaruju iz dana u dan, tako da očekujemo zaista jedan sjajan rezultat. U odnosu na parlamentarne izbore 2016. značajno  ćemo popraviti naš izobrni rezultat u Herceg Novom.

Vi ste imali priliku i tokom cijele kampanje da pratite sve napade režima na Demokratsku Crnu Goru. To se juče desilo. I u izbornoj ćutnji ste imali  priliku da vidite kakva je bila situacija, gdje su naše ljude na terenu, zajedno sa predsjednikom Bečićem bili takođe napali ljudi koji su bliski režimu, tako da to sve pokazuje koja je naša snaga i da je jednostavno režim na ovim izborima nas targetirao kao glavnu metu. Demokrate, u svakom slučaju, neće odustati od svojih programiskih principa. Mi ćemo da napravimo jednu programsku koaliciju. Svi oni koji budu prihvatili ono za šta smo se zalagali u cijeloj kampanji, gdje smo građanima prezentovali naš program, biće naši saborci. U tom smislu ćemo biti tvrdi, a fleksibilni za sve naše opozicione subjekte, sa kojima smo formirali vlast u Budvi i Kotoru, odnosno, oslobodili te opštine”.

Demokratski front – Novi ili on, nosilac liste Simonida Kordić: Pritisak režima biće kontra efekat

“Očekujem da će građani na izborima iskazati slobodnu i istinsku političku volju i da će u Herceg Novi doći istinska demokratija i sloboda. Kampanja je bila intenzivna i pod velikim pritiscima se odvijala. Režim se potrudio da učini Demokratskom frontu ovu kampanju što je moguće težom, pokretanjem optužnica, čak i hapšenjem i privođenjem naših članova. Međutim, vjerujem da ta vrsta represije može da ima samo kontra efekat. Demokratski front je odlučan u borbi za demokratiju i slobodu, ne samo u Herceg Novom, nego i u Crnoj Gori.”

Izborna lista SNP Herceg Novi – Ustani i pobjedi, samo za Novi, nosilac liste mr Danijela Đurović: Jonica nije narušila izbornu ćutnju

Građani  definitivno primjećuju da su potrebne promjene u Herceg Novom i zaista želim da vjerujem da će se to pokazati danas na izborima, odnosno da će se se to reflektovati u rezultatu koji ćemo znati večeras.  Definitivno, promjene nam trebaju. Promjene na bolje, jer posljednje dvije i po godine su pokazale da vlast nije na najbolji način odgovorila tom zadatku. Želim da vjerujem da ćemo upravo mi, iz SNP-a biti vrlo značajan faktor, koji će uticati na formiranje nove vlasti od sjutra već.

Ova izborna kampanja je protekla u razmiricama političkih subjekata. Mogu slobodno reći, bar što se nas iz SNP-a i mene lilčno tiče, da smo se trudili da budemo dostojanstveni, kao što smo uvijek i bili, da ne napadamo jedne druge, već da se prezentujemo upravo s onim što mi možemo i znamo kako da uradimo.

Komentarišući kampanju i agitaciju na FB, u koju se juče uključila na kratko sa glasačkim listićem i zaokruženim brojem 10, kao i pečatom OIK-a, funkcionerka SNP-a Snežana Jonica, Đurović kaže:

“Za fejsbuk i društvene mreže, izborna ćutnja ne postoji. Svakako nije narušena izborna ćutnja u ovom dijelu koji se odnosi na javne medije, niti smo istupali u javnosti i na ulicama, tako da mislim da nije narušeno pravo”.

 Izbor Za Herceg Novi Da, nosilac liste Dušan Radović Krušo: Narod će prepoznati progres Izbora

„Očekujem da ćemo biti iznenađenje večeras, a biće kako narod kaže i nema tu nekog velikog filozofiranja. Predizborna kampanja Izbora je bila umjerena, nijesmo išli po kućama. Nijesmo uznemiravali ljude, radili smo vrlo, vrlo pažljivo i nijesmo željeli nikome da dosađujemo. Siguran sam da će narod prepoznati progres koji nudi Izbor”.

SDP/URA -Vazda – nosilac liste Dragan Šimrak: Prošla vlast da bude opozicija

“Izbori su praznik demokratije u svim prosperitetnim društvima, danas građani Novog biraju i nadamo se da će stvari preći u novske ruke.

Naša kampanja je bila građanska, građanski smo se ponašali. Poslali smo poruke građanima. Prošla vlast treba da ide u opoziciju, mi se nadamo boljem vremenu za Herceg Novi.”

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code