Početna Društvo Evo što donose posljednja četiri dana 51. Praznika mimoze

Evo što donose posljednja četiri dana 51. Praznika mimoze

1

Nakon skoro mjesec od početka i više od 60 zabavnih, sportskih, gastro i kulturnih segmenata, 51. Praznik mimoze biće okončan ovog vikenda.

Nepovoljni vremenski uslovi i epidemija korona virusa uslovili su odlaganje, ili otkazivanje nekih programskih segmenata. Tako će Novljani i gosti ostati uskraćeni za veliku karnevalsku povorku, tokom koje je trebalo, kao i lani, da glavnom gradskom ulicom prodefilju karnevalisti – članovi velike evropske karnevalske porodice, kao i segment Noćna spenza, koji je bio planiran za 13. mart. No i pored toga, za ljubitelje ovog praznika ostalo je još dosta zabavnog programa, ukoliko u međuvremenu ne stigne i zabrana o velikim okupljanjima zbog korona virusa.

Program za četvrtak, 12. mart

Sve počinje sjutra veče dvovečernjim programom Dani Beograda, u Gradskoj kafani. Posjetioci će imati priliku da osjete duh Skadarlije, uz delicije iz kužine restorana Tri šešira. Starogradske pjesme pjevaće Vesna Ilić i Biljana Petković, a cijena večere je 15 eura.

Program za petak, 13. mart

U petak, 13. marta, od 18 h, ispred zgrade Opštine kreće revijalni defile duvačkih i mažoret ansambala do Trga Nikole Đurkovića, gdje će pola sata kasnije početi svečani koncert.

U 20 h u Gradskoj kafani počinje drugo gastro veče Dani Beograda.

Program za subotu, 14. mart

Praznik mimoze biće zvanično zatvoren u subotu, 14. marta. U 19 h sa Trga Nikole Đurkovića kreće povorka Gradske muzike, mažoretki, trombonjera i maškara, a suđenje i spaljivanje Krnevala je najavljeno u 20 sati na platou ispred vile Galeb u Igalu.

Na velikoj bini na platou ispred Hotela Igalo u 20.30 h počinje muzički dio programa, a u uvodnom dijelu nastupiće DJ Rusland. Zvijezda večeri Željko Joksimović na scenu će u 21.30 h.

Program za nedjelju, 15. mart i subotu 21. mart

 Iako će praznik nakon koncerta Joksimovića biti zatvoren, posjetioci će u nedjelju 15.marta moći da isprate zabavnu sportsko rekreativnu trku karića, III KAROTRC 2020.god za koji je prijavljeno oko 130 učesnika. Trka počinje u 12 h, od Gradske kafane do Škvera.

Posljednji program biće upriličen u subotu, 21. marta. Prvog dana proljeća, novski mališani iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola prodefilovaće simbolično u kostimiranim cvijetnim kreacijama i maskama. Defile u Njegoševoj ulici, do glavnog Trga, počeće u 15 h.

Zabrana saobraćaja 13. i 14. marta

 Zbog nesmetanog održavanja završnih manifestacija 51. Praznika mimoze, saobraćaj za sva vozila biće zabranjen u pojedinim ulicama u petak, 13. februara i četvrtak, 14. februara, saopšteno je iz lokalne uprave.

U petak 13. marta saobraćaj se privremeno zabranjuje u Njegoševoj ulici, od raskrsnice Njegoševe sa Ulicom Mića Vavića (zgrada „Novljanke“) do Ulice Save Kovačevića, od 17.30 do 18.30 časova, radi nesmetanog i bezbjednog održavanja Međunarodnog susreta duvačkih i mažoret ansambala.

U subotu, 14.marta, saobraćaj će takođe biti privremeno zabranjen za sva vozila u Ulici Sava Ilića u Igalu, na potezu od raskrsnice sa Ulicom V crnogorske brigade (bivši hotel „Tamaris“) do raskrsnice sa Osiječkom ulicom, od 20.30 do 23.30 časova, radi bezbjednog i nesmetanog održavanja koncerta Željka Joksimovića.

1 komentar

  1. Zasto sr glupirate? Otkazite ove dogadjaje, ne pravite se pametni. Svakako se dogadjaji raspadaju, nikakve stete od otkazivanja, a nikakve poente nema u trenutnoj situaciji nastojati da se odrze ova okupljanja. Otkazujte to i te goste i grupe iz drugih zemalja, sve ih otkazite da ne dolaze.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code