Početna Društvo Evo u koje privatne apoteke iz Herceg Novog možete sa receptom

Evo u koje privatne apoteke iz Herceg Novog možete sa receptom

3

Sve je spremno za uključivanje privatnih apoteka u mrežu javnih zdravstvenih ustanova, te će građani već u nedjelju 1. oktobra moći da podižu ljekove na recept u privatne zdravstvene ustanove (PZU) sa kojima je Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) potpisao ugovor, potvrdio je Dnevnim novinama direktor te zdravstvene institucije Sead Čirgić.

Kako je DN saopšteno, sa Fondom je najprije potpisan ugovor sa 168 PZU, međutim, u međuvremenu je jedna odustala.

Apoteke iz Herceg Novog u koje sa receptom možete od nedjelje su Apoteka “Veselin”, PZU Apoteka “Achillea”, PZU Apoteka “Royal pharm”, “Tea medica” doo , PZU Apoteka “BENU”.

Spisak privatnih apoteka sa kojima je sklopljen ugovor će biti objavljen i na sajtu FZO.

DN podsjećaju da su u okviru nastavka Projekta “Sa receptom u privatne apoteke”, od 13. do 19. septembra, po dva farmaceuta iz privatnih apoteka sa kojima je FZO sklopio ugovor, završili obuku za korišćenje namjenske aplikacije za realizaciju recepata.

Čirgić je ranije za DN istakao da će ovaj sistem pružiti puno pogodnosti građanima.

“Za građane znači veća dostupnost u ostvarivanju prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja”, rekao je Čirgić.

Vlada je, podsjetimo, na sjednici 12. jula ove godine usvojila odluku o dopuni odluke o mreži zdravstvenih ustanova kojom se građanima omogućava da, uz recept, ljekove dobiju i kod apoteka čiji je osnivač drugo pravno i/ili fizičko lice, sa kojom FZO zaključi ugovor.

“Ovom odlukom se otvara prostor za jednaku utakmicu jer će imati jedinstvene cijene za sve i tržište će biti uređeno. Vlada je privatnim apotekama omogućila da, ukoliko žele, mogu da uđu u ugovorni odnos sa Fondom, ali Fond prvo mora raspisati konkurs. Oni su sada pravno izjednačeni”, kazali su DN iz Ministarstva zdravlja.

3 Komentari

  1. Mislim da to ima veze sa mogućnošću sklapanja ugovora sa Fondom.Evo, ni jedna apoteka iz Igala, a ima ih tri, nema ugovor sa Fondom.Tako piše u tekstu.

    10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code