Početna Društvo “Evropo, čujemo li se?”: Nagrađena srednjoškolka Evgenija Kesse iz Herceg Novog

“Evropo, čujemo li se?”: Nagrađena srednjoškolka Evgenija Kesse iz Herceg Novog

1

Učenica hercegnovske JUSMŠ Ivan Goran Kovačić, Evgenija Kesse, jedna je od 3 dobitnika nagrade u kategoriji srednjoškolaca na likovnom konkursu za osnovce i srednjoškolce “Evropo, čujemo li se?”

Konkurs je raspisan povodom obilježavanja Dana Evrope u okviru projekta “EU4ME”, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

Picerija i restoran

Na konkurs je stiglo oko 900 radova kojim su učenici kroz razne umjetničke forme pokazali šta njihovi vršnjaci u Evropi treba da znaju o Crnoj Gori i koje je mjesto Crne Gore u Evropi.

Autorima najboljih radova nagrade – laptop, tablet i pametni sat, uručili su glavni pregovarač, Aleksandar Drljević, šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Aivo Orav i stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, Daniela Gašparikova.

Stručni žiri, koji su činili akademska slikarka Teodora Nikčević i pisac Milisav Popović, kao i predstavnici projektnog tima, odabrao je po tri najbolja rada (ukupno šest – po tri u kategoriji osnovaca i srednjoškolaca).

„Drago mi je da sam danas ovdje i da sam neočekivano osvojila I mjesto na ovom predivnom konkursu. Ja sam u svom radu prikazala neku spojnicu između Crne Gore i Evrope u vidu starog telefona sa žicom. Naša država je jako stara, ima veliku istoriju i htjela sam da naglasim da smo bogati istorijom i da kao takvi zaslužujemo mjesto u EU i kako smo u stvari posredstvom istorije povezani sa njom“, kazala je, između ostalog, Kesse nakon dodjele nagrada.

Ona je ujedno zahvalila i mentorki, profesorici Ksandri Popović, koja joj je pomagala u realizaciji, kao i svima koji su organizovali konkurs kako bi učenici mogli da iskažu svoje mišljenje na temu EU i integracija, kao i Crne Gore u tom procesu.

Osim njenog, na konkursu su bili i radovi još dvije učenice JUSMŠ Ivan Goran Kovačić, Adrijane Lepetić i Milice Čupić.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code