Evropski forum žena u Herceg Novom: Budućnost regiona i Evrope iz ženske...

Evropski forum žena u Herceg Novom: Budućnost regiona i Evrope iz ženske perspektive

1021
3
Podijeli

evropski forum zena logoOd sjutra do 24.juna u Herceg Novom će, u hotelu “Palmon bay”, biti organizovan Evropski forum žena, pod nazivom “European perspectives – No makeup”. Forum će u srijedu, 22. juna, u 10 sati, otvoriti predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović i njemačka političarka Doris Pak.

Učesnice Evropskog foruma žena će prezentovati važne aspekte na temu socijalnih, političkih, ekonomskih i kulturnih perspektiva u regionu i Evropi.
To je jedinstvena šansa za susret i razmjenu iskustava i ideja o budućnosti regiona i Evrope iz ženske perspektive.

Picerija i restoran

evropski forum zena plakat– Pokretačka ideja bila je otvoriti mjesto za susret i razgovor sa ženama iz evropske politike, gradskih uprava, nevladinih organizacija, oblasti ženskih prava, biznisa, kulture i umjetnosti – saopšteno je iz Kabineta predsjednice.
U okviru Foruma biće održan i jedinstveni kulturni događaj – “Lux Prize vikend”. To je trodnevna revija nagrađenih evropskih filmova. Nagradu “Lux Prize” je ustanovio Evropski parlament 2007. godine, kao godišnju nagradu za kinematografiju sa temama koje podstiču javnu debatu. Evropski parlament vjeruje da film kao medijum masovne kulture može biti idealno sredstvo za podsticanje debate, te uticaj na Evropu i njenu budućnost.
Na repertoaru će se naći pet filmova sa projekcijama na tvrđavi Forte Mare. Najavljeni su “Die Fremde” (When we leave) – koji otvara Lux Prize u srijedu, 22.juna. Uslijediće “Eat, Sleep, Die”, “Macondo”,”The Lesson” i “Vande de filles”.

Ovo je prvi put da Herceg Novi sarađuje sa Evropskim parlamentom i prva ovakva u regionu, a sve u cilju promocije grada na putu ka sticanju titule Evropska prijestonica kulture za 2021. godinu – navode iz kabineta predsjednice Aćimović.

3 Komentari

 1. Naš region ima neprocjenjivo bogatstvo i ogromne POTENCIJALE! Svi zajedno trebamo biti složniji, jer samo kroz jedinstvo i uzajamnu saradnju možemo postići velike uspjehe!
  NAPRIJED HERCEG NOVI!!!
  0  0
 2. Ovaj region ima neprocjenjivo bogatstvo i ogromne potencije! Svi mi trebamo biti složniji, jer samo kroz jedinstvo i uzajamnu saradnju možemo postići velike uspjehe!
  NAPRIJED HERCEG NOVI!!!
  0  0
 3. Samo vi organizujte,da naši restorani i hoteli ostvare makar kakvu zaradu,pratite evropske tokove,družite se ,pričajte o svemu,jer to je savremeno i napredno,a ko će doma umjesit kruv da đeca ne jedu onaj napuvani sunđer,ko će skuvat pravu supu,to nije važno,a đeca više neće zamjerit,jer ni oni ne žele da zaostanu za svojim društvom…..što će im staromodna porodica sa mamom u temelju….
  0  0

Ostavite komentar

*

code