Evrposko finale kruna sedmogodišnje rekonstrukcije tima Jadrana Carine

Evrposko finale kruna sedmogodišnje rekonstrukcije tima Jadrana Carine

0
Podijeli

Istorijska utakmica ove generacije vaterpolista Jadrana Carine je sve bliža, a do početka je ostalo malo više od 24 sata. Euforija među navijačima raste, jer Jadran nije igrao evropsko finale od 2005. godine.

Kako je za Radio Jadran kazao trener, Vladimir Gojković, finale nije veliki meč samo za klub, već i za grad i sve Novljane. Projekat rekonstrukcije tima traje već 7 godina, novi mladi igrači su stasali, a finale je kruna mukotrpnog i strpljivog rada.

Picerija i restoran

– Došli smo do finala jednog evropskog takmičenja, znamo koliko je teško da klub drugi put igra jedno takvo finale sa ovako mladom ekipom. Sa te strane svakako da svi imamo veliku motivaciju, ali i određeni pritisak koji nosi ta utakmica. Vjerujem da se možemo izboristi sa tim i popraviti utisak u odnosu na prvi meč, gdje nismo bili u najboljem izdanju – ističe on.

Gojković je kazao da će Jadranaši, iz poštovanja prema igračima Marseja, koji su bili izuzetni u prvom meču, pokušati da dotaknu svoj maksimum i osvoje trofej.

Pritisak pred ovakve mečeve je normalan, smatra on, ali kod igrača je to jedna pozitivna tenzija, jer iako su relativno mladi, shvatili su važnost situacije.

– Nadam se da to nikoga neće sputati. Već su igrali dosta utakmica i osvojili dosta toga u karijeri. Vjerujem da ovo treba da im bude korak prema nečemu većem. Svi su zdravi i treba da daju ono što mogu u tom trenutku. Niko ne zna hoće li to biti dobro ili loše, ali moramo da učinimi sve što je do nas – navodi Gojković.

Jedan od najzapaženijih igrača u ovoj sezoni, dijete Jadrana, sjajni Vladan Spaić je svjestan težine meča koji ga očekuje.

– Maksimalno smo se pripremili za revanš i nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo uspjeti da obradujemo sebe i sve navijače koji dođu u Nikšić. Napominjem da bi nam puno značilo da se popuni bazen, a najave su da hoće. Nadamo se da možemo da uradimo nešto što niko nije do sada uradio. Iako nam klub ima veliku istoriju, niko nije donio evropski trofej. Trenirali smo puno za ovo i vjerujemo u najbolje – ističe on.

Evropsko finale je meč koji niko od momaka sa Škvera nije igrao, zbog čega i postoji doza pozitivne treme, kaže Spaić i dodaje da bi želio da se to ponovi svake godine.

Utakmica na bazenu u Nikšiću na progamu je sjutra u 18 časova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code