Fašinada prošla, o Angelo Rossu se priča

Fašinada prošla, o Angelo Rossu se priča

1224
1
Podijeli

Angelo Rosso timFašinada Cup za klase Krstaš, Hobbie Cat, Blu 26 i ojedrene barke u akvatorijumu Boke kotorske, na potezu od Perasta do Tivta je prošla , ali među posadama brodova još se priča o tradiciji u Boki, dugoj više od 500 godina, kao i o pobjedniku regate.
Trofejom se okitio Angelo Rosso iz JK Jovo Dabović, iz Baošića, koji se ponovo pokazao brodom bez konkurencije. To je najbrži brod u ovom dijelu Jadrana, koji je i proteklog vikenda na Fašinadi opravdao očekivanja.
Jedrilo se po vjetru jačine od 6 do 15 čvorova i to u dvije etape. U ukupnom plasmanu, Angelo je osvojio prvo mjesto u klasi sportskih jedrilica i prvo mjesto u ukupnom plasmanu.
Prema riječima skipera, Miloša Radonjića, Fašinada kup je dobar trening za regate koje ih do kraja sezone očekuju u Hrvatskoj i Italiji. Naredna regata na kojoj će učestvovati Angelo Rosso Sailing Team je Južnodalmatinska.
Četrnaesta Fašinada u organizaciji JK Lahor iz Kotora je jedna od najznačajnijih jedriličarskih regata na crnogorskom primorju. Prethodi joj narodni običaj kada vezane barke od Perasta ka Gospi od Škrpjela nose kamenje koje bacaju u more kako bi ojačali otok. U barkama su samo muškarci, dok ih žene pozdravljaju sa obale. Tokom ove svojevrsne procesije na moru, pjevaju se bugarštice.
Fašinada kup okuplja sve veći broj domaćih i stranih jedrilica koje se bore za prestižni prelazni trofej.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code