Početna Društvo “Fenix” u globalnoj inicijativi – Zasvijetli zlatno

“Fenix” u globalnoj inicijativi – Zasvijetli zlatno

1

U znak podrške obilježavanju septembra – Zlatnog mjeseca nade i djeci oboljeloj od kancera, prvi put u Herceg Novom i Crnoj Gori, zgrada Opštine i stara Sat kula sinoć su bile osvijetljene žuto zlatnom bojom.

Kako je i bilo najavljeno, od 19 h upaljena su svjetla na dvijema gradskim institucijama. Iz Udruženja Fenix CG ovakvim i sličnim „akcijama“ žele da ukažu na problem dječijeg kancera, utiču na svijest građana, ali i nadležnih institucija, kako bi se djeci omogućili što bolji uslovi za liječenje.

Fenix je simboličnim osvjetljavanjem zgrade Opštine i Sat kule tako započeo dvodnevnu „akciju“ koja se nastavlja danas. Naime, na glavnom gradskom trgu do 13 h, aktivisti Udruženja i članovi volonterskog kluba “Tačka oslonca” JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić” dijeliće zlatne vrpce, balone i informativne flajere na temu “Rano prepoznavanje simptoma bolesti”.

Na ovaj način Udruženje Fenix pridužilo se globalnoj inicijativi – Zasvijetli zlatno.

1 komentar

  1. Humanije je bilo da se postavila skulptura Ive Bijelic na mjesto recimo fontane na Toploj kod Novljanke i trg dobio njeno ime! A svijest treba da se širi u Ministaratvu Zdravlja!

    2
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code