Početna Društvo Fenix-u specijalno priznanje ISKRA, za brojne humanitarne akcije

Fenix-u specijalno priznanje ISKRA, za brojne humanitarne akcije

0

Udruženju roditelja djece oboljele od kancera, Fenix, sinoć je u Zetskom domu na Cetinju uručeno specijalno priznanje ISKRA, koje dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo – FAKT, zbog svega što su od osnivanja do sada postigli.

„Za manje od 4 godine postojanja, organizovali su preko 10 humanitarnih akcija, tokom kojih se prikupljao novac za liječenje oboljele djece, uključujući sredstva za renoviranje i adaptaciju Odjeljenja za hematologiju i onkologiju u Institutu za bolesti djece u Podgorici. Ovaj projekat, vrijedan 65.000 eura, realizovan je prvenstveno zahvaljujući naporima udruženja Fenix“, obrazložili su iz FAKT-a.

Brojnim humanitarnim akcijama uspjeli su da prikupe skoro 50 hiljada eura, a neke od njih su: Prva humanitarna lutrija u sklopu dječijeg proljećnog vikenda, Humanitarna manifestacija “Be Human Hair Show”, humanitarni koncert KUD-a „Sv. Jovan Vladimir” iz Bara, košarkaška utakmica Budućnost – Igokea, od koje je sav prihod bio namijenjen Fenixu, kao i sa premijere filma “Biser Bojane“.

Udruženje FENIX osnovano je 2013. godine kako bi svojim iskustvom i znanjem pomoglo djeci oboljeloj od karcinoma, kao i njihovim porodicama.

Fond za aktivno građanstvo (FAKT) dodjeljuje godišnje nagrade za filantropiju „Iskra“ kompanijama, udruženjima i pojedincima koji su nesebičnim djelovanjem doprinijeli opštem dobru i razvoju građanskog društva. Dodijeljene su četiri glavne nagrade i sedam specijalnih priznanja.

Dodjelu nagrade ISKRA Fond za aktivno građanstvo organizuje u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i Upravom za dijasporu. Ove godine, svečanost je organizovana zahvaljujući podršci partnera, donatora i prijatelja Iskre, a među njima su: Fondacija “Ćano Koprivica”, Adriatic Marinas – Porto Montenegro, Addiko banka, Luštica Development, Congress Travel, Mezon doo, TAKT produkcija, restoran Konak i Zetski dom (Iskrin dom).

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code