Početna Ke Nova “Fešta na skalama” od smokava, grožđa i raskošnih ukusa, boja i mirisa

“Fešta na skalama” od smokava, grožđa i raskošnih ukusa, boja i mirisa

1

Proći skalama 28. oktobra i Sima Matavulja, zapadnim podgrađem Starog grada Herceg Novog, od Škvera do Kanli kule, bio je sinoć gušt za čula. Stađunska fešta od smokava i grožđa, uz izložbu domaćih proizvoda i rukotvorina, degustaciju jela od ljetnje-jesenjih plodova, humanitarnu trpezu i akciju za zdravlje Novljanina Dragana Karla Đorđevića protekla je uz tradicionalno dobro raspoloženje i organizaciju NVU Ruke.

Novljani, ali i turisti uživali su degustirajući razne gulozece i delicije, kolače, pite, likere, sokove, džemove… Sa dosta emocija su, kupujući proizvode sa donatorskog stola, pokazali humanost i želju da pomognu.

Među izlagačima najviše poznatih lica iz Novog i Boke, ali i neka nova iz drugih crnogroskih gradova, koji su se dičili domaćim proizvodima, nakitom, suvenirima, ljekovitim i prirodnim  kremama za ljepotu…

Ovu četvrtu Feštu na skalama u NVO Ruke su dugo pripremali i zadovoljni su posjetom, kaže Maja Erenji. Pogotovo što je sve više izlagača iz cijele zemlje.

Izmiješani izlagači i njihova ponuda koja je mamila ljubopitljive posjetioce. Nena Raičević je vlasnica radionice ručno rađenih sapuna Perla iz Podgorice. Kaže nam da sa kumom Snežanom  Vidaković radi sapune na bazi biljnih ulja, kokosovog, maslinovog, palminog, ricinusovog.

Ana Ćirović sa Boana došla je iz porodice koja se bavi pčelarstvom. Predstavila je med i proizvode od meda, ali i novu kozmetičku liniju od pčelinjih proizvoda “Ana Marija”.

Sabrija Barjaktarević iz Bara donio je masline, maslinovo ulje, suve smokve, žižule, sirup od divljeg šipka…

Stalni izlagači su i Rajka Kulinović iz Mojdeža, sa svojim džemovima, sokovima, likerima od raznih voćki, kao i Julka Radman iz Ratiševine, koja kaže da je sve lijepo, da je ova manifestacija “uhvatila maha”, samo da grad prepouzna tu ljepotu i trud organizatora i izlagača.

Primamljiva slika slanih i slatkih jela u neobičnim kombinacijama sa smokvama i grožđem bila je na donatorskom stolu, gdje su u zajedničkoj akciji tri NVO: Exodusi, ORKA i Ruke, uz učešće brojnih drugih organizacija, pojedinaca i restorana, sakupljana sredstva za liječenje sugrađanina Dragana Đordjevića Karla. On je i sam bio učesnik prethodnih humanitarnih akcija.

Kuriozitet je bila donacija anonimnog građanina Budve koji je preko FB stranice Exodusa na aukciju stavio  gitaru Squire Fender Bullet Strat.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code