Početna Oko nas Budva Fešta od makarula u Petrovcu

Fešta od makarula u Petrovcu

2

Turistička organizacija opštine Budva u subotu, 29. juna organizuje tradicionalnu manifestaciju „Fešta od makarula“ u Petrovcu.

Pored degustacije makarula sa pašticadom program fešte obuhvata i defile i koncert Gradske muzike Budva i nastup klapa duž petrovačkog šetališta, prenosi RTV Budva.

Defile Gradske muzike Budve počeće u 19 časova od SD „Crvena komuna“ do platoa ispred restorana „Katič“ gdje će održati koncert, dok je nastup klapa „Castel Nuovo“, „Škuribanda“ i „Maris“ predviđen u 21 sat na tri lokacije, kod SD „Crvena komuna“, i u blizini restorana „Katič“ i „Lazaret“.

Petrovački ugostitelji pripremiće i organizovati degustaciju ovog lokalnog specijaliteta koja će početi u 20h ispred restorana „Tramontana“, „Meduza“, „Mun“, „Bistro“, „Paradiso“, „Katič“, „MTV, „Orada“, „Lazaret“ i „Riva“.

Cilj manifestacije je promovisanje primorske kuhinje, kao veoma važnog dijela turističke ponude budvanske rivijere, kao i da se kvalitetnim programom privuče što veći broj posjetilaca.

2 Komentari

  1. Od kad sam u penziji sve vise me privlače fešte. U početku sam pomislio da se podmladjujem i da jošo gori neki mladalački žar. Da nije ove fešte u Petrovcu, ne bi otkrio, da me ustvari tamo vuče miris makarula sa pašticadom .

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code