Fešta “Primavera”: Kreativna radionica, izlet na Orjen, operski koncert, proljećna trpeza…

Fešta “Primavera”: Kreativna radionica, izlet na Orjen, operski koncert, proljećna trpeza…

2497
0
Podijeli

Na terasi i u bašti Hotela Vojvodina u Herceg Novom, u nedjelju će biti priređena fešta “Primavera”, u organizaciji nevladinog udruženja “Ruke”.

U pripremi ove manifestacije biće organizovana kreativna radionica pravljenja cvijeća od filca sjutra u terminu od 18 do 20 časova.

Picerija i restoran

U saradnji sa Agencijom za zaštitu Orjena i Planinarskim klubom “Subra”, u subotu, 13. maja uslijediće jednodnevni izlet u potrazi za samoniklim biljem i degustacijom na Orjenu.

Istog dana u Dvorani Park u 20:30 biće upriličen koncert povodom 10 godina festivala “Bruna Špiler”, u okviru kojeg će biti izvedene neke od najljepših operskih arija.

– Udruženje “Ruke” poziva zainteresovane da se pridruže hercegnovskoj proljećnoj fešti i kontaktiraju organizatore preko mejla, Fb stranice ili telefona dostupnih na sajtu www.ruke.me. Fešta “Primavera” je proljećni festival uz mnoštvo zabavno rekreativnih sadržaja i gastronomskom izložbom u čijem fokusu je samoniklo jestivo, začinsko i ljekovito bilje našeg podneblja, kao što su žućenica, šparoga, rukola i druge biljke – navode organizatori.

Fešta u bašti hotela Vojvodina održaće se u nedjelju, u terminu od 11 do 16 časova. U okviru fešte biće upriličena izložba rukotvorina i proizvoda iz kućne radinosti, prezentacija nevladinih organizacija i stvaralaštva. Proljećna trpeza – bogata ponuda jela sa lokalnim samoniklim biljem i začinima. Ovaj donatorski sto je doprinos zajednice organizacija, pojedinaca, restorana itd. Konzumacija uz donacije, 11 do 13 časova.

U okviru muzičkog programa planirane su opera na otvorenom, zatim zabava za djecu, odnosno igre i rekreacija, kao razgovor i aktivnosti na temu zdravlja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code