Početna Društvo Fešte u Igalu i Zelenici: Sezonu prate loše vrijeme i stari problemi

Fešte u Igalu i Zelenici: Sezonu prate loše vrijeme i stari problemi

6

Ljetnje fešte duž obale, u organizaciji Turističke organizacije Herceg Novi i Mjesnih zajednica Igalo i Zelenika nastavljaju se večeras i sjutra.

Igaljsko ljeto je zabavno-kulturni program, koji će biti upriličen večeras u 21 čas ispred Omladinskog parka u Igalu. Posjetioci će imati priliku da uživaju u nastupima muzičke grupe High Voltage i plesnog kluba Diano.

Picerija i restoran

Za sjutra veče fešta je zakazana i u Zelenici na platou između kafe bara Plava tišina i kafe bara Marinero takođe u 21 čas. Nastupiće  Stari kapetan i KUD “Ilija Kišić” iz Zelenike.

Kako predsjednik Mjesne zajednice Igalo, Zoran Savković kaže, sezona zavisi od brojnih faktora, a najvažniji su vremenski uslovi koji ovog ljeta nisu baš išli na ruku ugostiteljima, te je manji broj očekivanih gostiju. Takozvani špic sezone biće od 25. jula, pa do kraja avgusta:

– Vjerujem da kraju neće biti velikih oscilacija i kad saberemo jun, jul, avgust i septembar bićemo svi zadovoljni. Nećemo biti lošiji po prometu i prihodima u odnosu na prošlu godinu – kaže Savković.

No, i ovu sezonu prate stari problem u Igalu. Preglasna muzika i buka iz lokala i plažnih barova. Zakupci koji ne dozvoljavaju brodovima ukrcaj putnika na brodove prije nego što plate 5 eura, svakonoćno  iživljvanje sa vatrometom…

Dok stariji i roditelji sa djecom većinom negoduju, omladinu koja dolazi u Igalo ti sadržaji privlače, sve dok im neko ne zatraži ekstra novac… Kako Savković savjetuje, potrebno je naći neko optimalno rješenje za turistički red.

– Nisam pristalica da se neko ugrožava, ali ni da tu mlađu populaciju zaustavimo da ne dolazi u Igalo. Pristalica sam da se neko u dogledno vrijeme sjeti i uloži 2-3 miliona eura i napravi diskoteku u Sutorini. Po mom mišljenju to je jedino rješenje, jer bi bila van grada i bila bi zatvorenog tipa. U svim velikim gradovima je to tako riješeno – ističe Savković.

Od značajnih ulaganja u skorijem periodu najavljuje rekonstrukciju pijace u Igalu. Početak radova se planira za septembar. Pijaca će biti manja, ali modernija, sa novom konstrukcijom, novim štandovima, rasvjetom, podovima i ljepšim prilazom, obećava on.

Savković najavljuje i da spremaju veliku zabavno-sportsko-kulturnu manifestaciju za sljedeću sezonu. Iako je projekat tek u začetku, planiraju da organizuju brojna sportska dešavanja uz muzičke nastupe. Ono što ostaje je da obezbijede novčana sredstva i finansijsku podršku lokalne uprave.

6 Komentari

  1. Šta bre oće, a kada im je mr.dr.prof.sci.med. Palma ,,lepo savetovao” da se mimoza bere u julu i avgustu, i da nabave žirafu, svi su mu se smijali. Eto im sad!

    8
    5
  2. Kada bi se uložilo 2-3 miliona kako kaže predsjednik MZ (dva ili tri, velika je razlika!) u cijeli grad a ne samo u Sutorinu bili bi neprepoznatljivi u odnosu na ovo sada…

    11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code