Početna Oko nas Budva Festival “Grad teatar” dobio oznaku kvaliteta EFFE za naredne dvije godine

Festival “Grad teatar” dobio oznaku kvaliteta EFFE za naredne dvije godine

1

Misiju budvanskog “Grad teatra” prepoznao je međunarodni žiri, sastavljen od 11 eksperata iz umjetničkog svijeta, koji definišu kriterijume za nagradu EFFE 2019-2020.

Kako je saopšteno iz ove Javne ustanove, festival “Grad teatar” je kulturna manifestacija koja se odvija tokom ljetnjih mjeseci u Budvi pod pokroviteljstvom Opštine Budva.

Picerija i restoran

Nakon Kotorskog festivala pozorišta za djecu, još jedan umjetnički festival u Crnoj Gori nagrađen je oznakom EFFE, koja se daje festivalima zbog umjetničke posvećenosti, uključivanja u lokalne zajednice i evropski i globalni kontekst.

“Grad Teatar” je zamišljen kao presjek savremenih ostvarenja, prije svega pozorišnog, a potom i likovnog, muzičkog i književnog stvaralaštva.

Festival kvalitetom programa iz godine u godinu potvrđuje renome, ne samo kao domaćin brojnim trupama i stvaraocima, već i kvalitetom produkcijske djelatnosti kojom preispituje autentično kulturno naslijeđe Budve i Crne Gore i njegovo implementiranje u savremene modele umjetničkog djelovanja.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code