Početna Politika Festival i završna konvencija liste Izbor za Novi Da

Festival i završna konvencija liste Izbor za Novi Da

0

Juče je izborna lista “IZBOR – NOVI DA” u cjelodnevnim aktivnostima predstavila svoj početak i minuli rad, organizujući Festival izborne liste. Aktivnosti su počele od 14h od kada su građani mogli pogledati kako je sve počelo 2014. godine, neke od skupštinskih aktivnosti u proteklom periodu, kao i prezentacije nekih od mnogobrojnih projekata, koji su izrađeni. U 19h počela je završna svečana konvencija pred prepunim hercegnovskim auditorijumom (bez autobusom uvezenih građana iz drugih gradova), u amfiteatru hercegnovskog pozorišta. Posebnu čast činilo je prisustvo predstvanika tri konfesije: Radomir Nikčević, pravoslavni arhijerejski namjestik u Herceg Novom, Husein efencija Hodžić, glavni imam za Boku Kotorsku i Budvu i don Niko Šošić, Župnik župe Sv. Jeronima u Herceg Novom, redovnik Salezijanskog reda Katoličke crkve, kao potvrde građanske orijentacije IZBOR-a. Lista “IZBOR  NOVI DA” na listi ima predstavnike sve tri vjere i različitih nacija kao simbol zajednice, bez podjela.

Konvencija na otvorenom je protekla emotivno, uz interakciju sa publikom, pred kojom su se kandidati liste predstavili kroz 5 programskih cjelina IZBOR – NOVI DA, od javnog sektora, preko infrastrukture, privrede do turizma.

Kandidat za odbornika, Mladen Ivanović, je najavio formiranje privrednog savjeta u lokalnoj samoupravi, a Nikša Grgurević da je cilj da Herceg Novi živi 365 dana i da  je Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, na čijem je čelu, uradila skoro sviu potrebnu plansku dokumentaciju. Miodrag Damjanović, kandidat za odbornika, je istakao da lokalna privreda najmanje odražava interes Novljana i da su zato pripremiuli konkretne mjere za sve privreden grane. Prije svega za turizam poljoprivredu. Zorica Cvitković je upozorila na probleme bolnice u Meljinama i Instituta Igalo i potrebu da se oni sačuvaju. Željko Vavić je konstatovao da je naročito ponosan na dvije skupštinske odluke tokom djelovanja IZBOR-a: odluka o razriješenju predsjednika opštine, odluka o raskidu koalicije sa DPS-om i potom skraćenja mandata. Goran Čolović je poručio da će stvoriti uslove da se građani bave turizmom i da žive od njega.

Dušan Radović Krušo, nosilac liste “IZBOR NOVI DA” istakao je:

– Želimo da realizujemo viziju modernog, prosperitetnog grada. Grada u kojem je privilegija živjeti. Grada u koji će se naša djeca vraćati”, kazao je Radović. Imamo velike potencijale, pripremili smo sve projekte i svu dokumentaciju, imamo investitore i cilj nam je da u Herceg Novi dovedemo bogate ljude, da glamur kakav je danas u Monte Karlu dovedemo u naš grad. Da bude i kulturni centar Evrope.

– Spremni su projekti i zainteresovani investitori za Lušticu, za turistički kompleks “Dobra luka”, za trkačku stazu Formule 1, za hercegnovsko zaleđe i Ski centar i za mnoge druge, naveo je Radović.

– IZBOR sa sigurnošću mijenja matricu vladanja ostalim političkim subjektima, jer im ne damo da uzimaju od grada i građana, već ih pitamo šta su spremni da daju. Dijele nas i lažu radi svojih ličnih koristi i benefita, kao da nismo zajednica u jednom životnom prostoru. Zato se boje nas. Ne mogu da nas kupe, ne mogu da nas prepadnu”, poručio je Radović.

On je kazao da od kada je osnovao IZBOR, prate ga i prisluškuju tajne službe:

– Protiv mene su vođene i vode se perfidne i prljave igre. Tražili su mi da grad predam jednom tajkunu koji posjeduje dvije trećine Crne Gore. Kao emisara su poslali Željka Tafru, tvrdi Radović i poručuje građanima Herceg Novog da ne glasaju za „podgoričke prevarante“.

Na Konvenciji su, u muzičkom dijelu, nastupili jazz muzičar, Dragan Đorđević i klapa “Castel Nuovo”, uz čiji koncert se nastavilo druženje sa građanima na koktelu.

Na kraju konvencije Dušan Radović, Mladen Ivanović, Nikša Grgurević, Nataša Martić i ostali kandidati su poručili gostima konvencije da 7. maja glasaju po svojoj savjesti, ali da vode brigu da glasaju ne samo zbog sebe, već i zbog svoje djece, članova porodice, komšija, rođaka, Novljana i Herceg Novog, te njihove sadašnjosti i budućnosti.

Plaćeni izborni program