FESTIVAL SOLO PJEVAČA “BRUNA ŠPILER” SA 120 SOLISTA

FESTIVAL SOLO PJEVAČA “BRUNA ŠPILER” SA 120 SOLISTA

156
0
Podijeli

Na 7. međunarodnom festivalu solo pjevača “Bruna Špiler” u Herceg Novom, od 27. do 30. marta, prvi put će nastupiti solisti iz Italije i Španije.

Najavljeno je čak 120 mladih solista, što je više nego lani. Oni će, prema riječima predsjednice NVO „Bruna” Mirele Šćasni, koja organizuje festival, nastupiti u pet kategorija. Starosna granica je od 15 do 32 godine.
Svi programi od otvaranja do zatvaranja festivala, koncertom „Belkanto za sjećanje” biće održani u hercegnovskoj Muzičkoj školi koja je drugu godinu domaćin ove uspješe manifestacije, potvrdila je direktorka škole, Nada Karadžić.
Umjetnički direktor festivala je i dalje primadona Radmila Smiljanić, ulogu supervizorke i savjetnice ima dirigentkinja Darinka Matić Marović. U žiriju su eminentni operski pjevači, Dejvid Staponkus iz Litvanije, Edita Garčević Koželj iz Ljubljane, Snežana Savičić Sekulić iz Beograda i Piter Maus iz Berlina.
Pokrovitelj festivala je Opština Herceg Novi, a kao prijatelji se potvrđuju hercegnovske galerije koje najboljem ženskom i muškom solisti poklanjaju slike. Radmila Smiljanić će dodjeliti nagradu najperspektivnijem učesniku festivala. Posebno privlačne su nagrade koje podrazumijevaju dvije stipendije za internacionalni operski festival „Oper- Oder- Spre” u Njemačkoj i stipendija francuske organizacije „Parade” koja podrazumijeva i učešće na festivalu posvećenom Eriku Satiju.
Festival od ove godine ima novi sajt o kome brine Mirko Buljančević. U pripremi je i Bilten manifestacije. Na Hercegnovskim aprilskim pozorišnim svečanostima najavlejna je i premijera opere „Đani Skiki” u produkciji NVO „Bruna”. To je nastavak operske produkcije ove organizacije koja je prije tri godine priredila prvu iz Pučinijeve trilogije – operu „Sestra Anđelika”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code