Početna Kultura Festival Summer SAXperience i ovog avgusta u Herceg Novom

Festival Summer SAXperience i ovog avgusta u Herceg Novom

0

Međunarodni festival saksofona Belgrade SAXperience organizuje međunarodnu ljetnju školu i festival saksofona Summer SAXperience od 5. do 15. avgusta 2019. godine u Herceg Novom.

Na Međunarodnom festivalu saksofona Summer SAXperience nastupaju profesori škole sa gostima, pa tako, ovaj događaj, postaje jedan od najznačajnijh ljetnjih kulturnih događaja u Herceg Novom, vjeruju organizatori.

Milanski kvartet saksofona sjutra će od 21h na Trgu Mića Pavlovića otpočeti niz koncerata ovogodišnjeg Summer SAXperience festivala.

Ponedjeljak, 12. avgust rezervisan je za koncert benda Mr and Miss Saxophone koji čine Eva Bartas (Francuska), Milan Savić (Srbija) i Uki Ovaskainen (Finska). Oni će takođe nastupiti na Trgu Mića Pavlovića od 21 čas.

Na trećem koncertu nazvanom “Young and promising”, u utorak 13. avgusta od 21h na trgu ispred Muzičke škole, nastupiće polaznici Ljetnje škole saksofona. Festival će u srijedu 14. avgusta u 21h koncertom “Light and blue” zatvoriti bend Banda saksofonista.

Predavači i izvođači na ovogodišnjoj školi saksofona i na SAXperience festivalu su Eva Barthas (Francuska), Gabor Bunford (Srbija), Uki Ovaskainen (Finska) i Milan Savić (Srbija). Summer Saxperience omogućava polaznicima da naučeno znanje prikažu na nastupu na završnom koncertu na Trgu Mića Pavlovića kod Muzičke škole Herceg Novi.

Cilj ljetnje škole je da mladim i talentovanim saksofonistima pruži jedinstvenu priliku da, u ljetnjoj afmosferi, uz zabavu i druženje, na atraktivan i jedinstven način, uče od najeminentnijih saksofonista, koji dolaze iz različitih djelova Evrope i svijeta.

Škola je otvorena za učenike osnovne i srednje muzičke škole, studente osnovnih, master studija, diplomirane saksofoniste kao i hobiste.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code