FILIP VUJANOVIĆ U TIVTU: POBJEDIĆU ZA DOBRO CRNE GORE I SVIH NJENIH...

FILIP VUJANOVIĆ U TIVTU: POBJEDIĆU ZA DOBRO CRNE GORE I SVIH NJENIH GRAĐANA

281
0
Podijeli

Filip Vujanovic - tribina Tivat– Ovo nije samo moja kampanja,već svih nas i zato će ovo biti pobjeda svih nas i bitka za državnu politiku koju u ime vas zastupam – poručio je sa sinoćnje tribine u Tivtu predsjednički kandidat DPS-a, Filip Vujanović, odakle je dobio i podršku hrvatske manjinske zajednice.
Posljednjih pet godina, podsjetio je Vujanović, u privredu Tivta uloženo je 53.7 miliona eura, a investitori poput Manka, Oraskoma i Katari diara preko 250 miliona. Tivat se pobrinuo sam za sebe i nije ga mnogo posjećivao kao druge opštine, primjetio je Vujanović, ali iz tog grada obećana mu je podrška mladih i penzionera, članova DPS-a, kao i onih koji to nisu. Tivćani, učesnici tribine, na čelu s predsjednikom opštine Draganom Kankarašem, vjeruju da Vujanović radi za njihovo i dobro Crne Gore, jer „znao je da brani njenu suverenost i interese.

 

Stigao je i vjetar u leđa predsjendičkom kandidatu iz hrvatske manjinske zajednice i predsjendice HGI, Marije Vučinović:
“Svoje domoljublje prema Crnoj Gori Hrvati su kao autohtoni narod kroz cijelu povijest iskazivali bezuvjetno, a pečat tom odnosu iskazali smo aklamacijom na referendumu 21.maja 2006. godine. Sa vama kao predsjednikom Crne Gore, svakodnevno uz demokartizaciju cjelokupnog crnogoroskog društva razvijali su se sve bolji odnosi između naše matične države, Republike Hrvatske i Crme Gore. Danas smo ponosni što dvije države imaju odnose za primjer, ne samo u regionu već i šire – kazala je Vučinovićka i javno pozvala sve pripadnike hrvatske manjinske zajednice u Crnoj Gori da izađu na izbore i daju glas za Crnu Goru i Filipa Vujanovića.
Ko želi da u Crnoj Gori pobjedi mir, razumjevanje, dobrota glasaće za Filipa, vjeruje Svetozar Marović. Naveo je deset razloga zbog kojih će to učiniti i oni koji nijesu članovi DPS-a i sa kojima je, kaže, razgovarao dolazeći u Tivat.
„Jedan od njih, najstariji mi je rekao, glasaću za Filipa, jer ne mogu glasati za njih. Ne mogu biti za njih, jer ako bih bio za njih bio bih za one koji su protiv nas, a mi nismo protiv njih zato što su oni protiv nas, oni su protiv nas i zato hoću da podržim Filipa, ne da bude protiv njih i da pobjedi njih, već da pobjedi upravo on, da oni ne bi izgubili….”
Filip Vujanović uvjeren je da pobjeđuje, jer ne vodi svoju nego kampanju za dobro svih, pa i za bolji Tivat. To je, kako je rekao grad pozitivne tranzicije,velikih razvojnih projekata, ali život mora biti bolji i zato ga vidi sa bulevarom, bazenom, Autobuskom stanicom, velikim inevsticijama u turizmu. I Crna Gora ima bolju budućnost.
Marovic i Vujanovic - tribina Tivat-U svim međunarodnim susretima na svim adresama predstvaljao sam Crnu Goru kao staru državu, slobodarsku državu, kao državu sa međunacionalnim i međuvjerskim skladom, kao državu koja ima ljepšu budućnost i koja je pouzdan partner međunarodne zajednice. Predstavljao sam je kao državu, koja treba da pripada evropskim i evroatlanskim integracijama, ne samo radi nas nego i radi tih integracija i tih država u njima. Kako mi trebamo njih trebaju i oni nas. Uvijek sam govorio EU treba Crnu Goru, Crna Gora treba nju, radimo zajedno da bismo bili što prije u EU, jer mi njoj pripadamo – poručio je Vujanović.
Prisjetio se svog zalaganja za interese Crne Gore i njenih građana iz vremena državne zajednice sa Srbijom. Vodio je državnu politiku za Crnu Goru kao član Vrhovnog savjeta odbrane sa Svetozarem Marovićem, ali ukidanje vojne obaveze izborili su tek u nezavisnoj Crnoj Gori.
Kao predsjednik Vujanović se, tvrdi, uvijek ponašao jednako prema svim opštinama, jer sve jednako pripadaju Crnoj Gori, bez obzira ko je u njima vlast:
– Ubjeđen sam da su građani prepoznali u meni predsjednika svih građana, ponosan sam na to i očekujem glasove svih, bez obzira kojoj vjeri i naciji pipradali, bez obzira kako politički misle i kojoj partiji pripadaju. Moja misija je dobro svih građana integrisane Crne Gore i zato ćemo pobjediti – zakljućio je Vujanović, koji se ni ovoga puta, za razliku od drugih govornika, nije bavio svojim protivkandidatom na izborima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code