Film “Igla ispod praga” crnogorski kandidat za nagradu Oskar

Film “Igla ispod praga” crnogorski kandidat za nagradu Oskar

3
Podijeli

igla-ispod-praga-22Film „Igla ispod praga“ crnogorski je kandidat za nagradu Oskar u 2016. godini – saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Prema odluci Selekcione komisije dugometražni igrani film „Igla ispod praga“, prema scenariju i u režiji Ivana Marinovića, producentske kuće Adriatic Western d.o.o. iz Herceg Novog, crnogorski je kandidat za 89. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke Oskar u kategoriji Najbolji strani film u 2016. godini.

Picerija i restoran

Selekciona komisija radila je u sastavu: reditelj i predsjednik žirija Draško Đurović, članovi: dramski pisac Obrad Nenezić, reditelj Željko Sošić, glumica Žaklina Oštir i producenti Zoran Živković, Sanja Jovanović i Ivan Đurović.

Odluka je donijeta većinom glasova, tajnim glasanjem, a shodno Specijalnim pravilima Američke akademije.

Ministarstvo kulture, kao član panevropske mreže European Film Promoton, obezbijediće krajem godine promociju nacionalnog crnogorskog kandidata u Los Anđelesu, u okviru Američkog filmskog marketa.

Na ovogodišnji javni konkurs Ministarstva kulture koji je bio otvoren od 26. jula do 15. septembra, bila su prijavljena dva filma, “Igla ispod praga” i “Ispod mosta, među stijenama”.

3 Komentari

  1. Bravo za Marinovica i ekipu. Konacno ozdravljenje crmogorske kinematografije. Film jasan, duhovit, sjetan, jednostavno isprican. Da ne poredimo sa drugima.

Ostavite komentar

*

code