FILM O NOVOM ZA SJEĆANJE NA BOLJA VREMENA

FILM O NOVOM ZA SJEĆANJE NA BOLJA VREMENA

0
Podijeli

gradska_muzika_maoretke_ansambl_bokeljiFilm „Gradska muzika, mažoretke, ansambl Bokelji“, autora Milana Dobrilovića iz Herceg Novog biće večeras prikazan prvi put u okviru otvaranja Hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti.

– Godinama već snimam “Praznik mimoze”, to mi je bila i inspiracija, jer sam htio da generacijama koje dolaze da pokažem kako je nekada izgledao grad kada se slavila mimoza – objašnjava za Radio Jadran, Dobrilović.

Picerija i restoran

Dokumentarac je nastao uz arhivske snimke Turističke orgnizacije, kao i uz pomoć snimaka Novljana koji su Dobriloviću bili dostupni, ali i uz veliku sopstvenu dokumentaciju.

Film traje dvadesetak minuta i gledaoci će imati prilike da vide razgovor sa istoričarom umjetnosti Lazarom Seferovićem, kao i sa prvim mažoretkma Snežanom Milović i Vesnom Tomašević.

– Ovaj zapis sam ustvari posvetio Matu Vučetiću, koji je i sam bio član klape Bokelji, ali i član Gradske muzike, te osnivač mažoretki -kaže Dobrilović i kaže da je ustvari sve svojevrsni poklon gradu.

– Ovo je premijerno prikazivanje, jako sam zadovoljan kako sve izgleda, nakon dvije godine koliko sam radio na njemu – priča Dobrilović i objašnjava da film pokazuje neka bolja vremena. ”Neka ostanu zabilježena, za one koji će možda znati i da sada primjene ono što je tada bilo uspješno. Jer brend Herceg Novog su bile mažoretke i Gradska muzika”.

Programom „Naš teatar za muziku“ koji će obuhvatiti donatorsku izložbu hercegnovskih slikara večeras  u 20:30 časova u dvorani „Park“, biće svečano otvorene 17. Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti (HAPS). Prihod od aukcije koja će trajati deset dana namijenjen je za kupovinu instrumenata Gradskoj muzici.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code