Početna Kultura Film o Tomi Zdravkoviću od sjutra i u Dvorani Park

Film o Tomi Zdravkoviću od sjutra i u Dvorani Park

0

U Herceg Novom će, u Dvorani Park, u četvrtak 16. septembra, premijerno biti prikazan film Dragana Bjelogrlića – „Toma“, posvećen „najvećem boemu“ bivše Jugoslavije među pjevačima narodne muzike, Tomi Zdravkoviću. Bioskopska distribucija filma počela je u susret 30-godišnjici smrti popularnog Tome, 30. septembra 1991. godine.

Kako obavještavaju iz JUK Herceg Festa, film će reprizno biti prikazivan 17., 18., 20. i 21. septembra. JUK Herceg Fest omogućio je po dvije projekcije dnevno, u 18 i 21.30 h.

Ulaznice koštaju 4 eura, a mogu se kupiti na biljetarnici Dvorane Park.

„Toma“ je biografsko dramski film u režiji Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca nastao po ideji Bjelogrlića, Željka Joksimovića i Baneta Obradovića. Scenario potpisuju Lisinac, Nikola Pejaković, Bjelogrlić i Maja Todorović, dok su producneti filma Nataša Višić, Goran Bjelogrlić, Dragan Bjelogrlić, Joksimović i Vladimir Lisinac. Muziku je komponovao Željko Joksimović.

Snimanja su počela tokom prošlog ljeta i trajala s prekidima do aprila ove godine na lokacijama u Valjevu, Beogradu, Avali, Perlezu, Tari, Barandi, Pančevu, Prijepolju, Crnoj Gori – Boki, Dolovu, Zrenjaninu i Čikagu.

Film prati dvije linije radnje — 1991. odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život — od djetinjstva u Pečenjevcu, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić (Tamara Dragičević) koje će presudno uticati na njegovu karijeru i privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti ali i dna života.

Svjetsku premijeru film je imao 20. avgusta u završnici 27. Sarajevo film festivala, a zatim i 21. avgusta 2021. godine na festivalu Filmski susreti u Nišu. Beogradska premijera filma zakazana je za večeras u Sava centru.

Naslovnu ulogu tumači Milan Marić kao Toma Zdravković, dok su u ostalim ulogama Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović i mnogi drugi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code