Početna Kultura Filmovi Ivana Salatića i Ivana Marinovića dobili podršku Filmskog centra Crne Gore

Filmovi Ivana Salatića i Ivana Marinovića dobili podršku Filmskog centra Crne Gore

0

Filmski centar Crne Gore će na prijedlog stručnih konsultanata i na osnovu odluke Savjeta finansijski podržati 21 projekat u kategorijama: razvoj scenarija, razvoj projekta, dugometražni i kratkometražni dokumentarni film, kao i dugometražni i kratkometražni igrani film.

Među njima su i filmovi dvojice reditelja iz Herceg Novog, Ivana Salatića i Ivana Marinovića.

Podršku na konkurs za sufinansiranje razvoja projekta od 12 zavrijedila su po stručnim konsultantima, producentkinji Nini Redžepagić, dramaturzima Aleksandru Radunoviću i Senadu Šahmanoviću, četiri. Među njima i “Otapanje”, reditelja Ivana Salatića i producentske kompanije Meander Film.

Konsultanti su istakli da film “predstavlja moderan i inovativan tretman crnogorske tradicije. Autentičan stil i jasna rediteljska vizija upućuju na to da je ovo projekat sa izuzetno velikim potencijalom, kako u inostranim, tako i u domaćim filmskim krugovima. Kvalitetna producentska i komunikaciona strategija garantuju uspjeh kod inostranih koproducenata”.

Stručne konsultante za kategoriju dugometražnih i kratkometražnih igranih filmova činili su reditelj Željko Sošić, filmski kritičar Vuk Perović i reditelj Ivan Bakrač. Organizovana je i prezentacija, nakon čega je donijeta odluka da se podrže četiri projekta od šest prijavljenih. Među njima i projekat “Živi i zdravi”, reditelja Ivana Marinovića i producentske kompanije Adriatic Western.

Kako je navedeno, to je film “baziran na neobičnoj istinitoj priči o jednoj svadbi na Luštici, koja krene u pogrešnom smjeru, neočekivanog, a ujedno i uvjerljivog zapleta, sa snažnim i zanimljivim karakterima. Dugo i temeljno razvijan, uz nagrade na ozbiljnim i relevantnim radionicama, kao i ozbiljno rediteljsko i producentsko promišljanje jasno vidljivo u priloženoj dokumentaciji, projekat u sebi nosi snažan potencijal za dobru komunikaciju sa bioskopskom publikom, ali ujedno i za uspješan festivalski život“.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code