Početna Kultura Filmski Festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival dobitnik EFFE-evropske oznake kvaliteta

Filmski Festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival dobitnik EFFE-evropske oznake kvaliteta

0

Europe for Festivals, Festivals for Europe-EFFE label za 2019-2020. godinu pripao je Filmskom Festivalu Herceg Novi – Montenegro Film Festivalu, čime je još jednom potvrđen njegov dugogodišnji kvalitet.

EFFE  platforma je dio angažmana Evropske festivalske asocijacije u misiji razvoja evropske kulturne politike, koju podržavaju Evropska komisija i Parlament. EFFE Label je evropska oznaka za kvalitet izvrsnim umjetničkim festivalima, koji su angažovani ne samo na području umjetnosti, već njeguju uključivanje lokalne zajednice u svoje aktivnosti, a otvoreni su prema međunarodnoj zajednici.

Međunarodni žiri ocijenio je Filmski Festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival projekat od značaja na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou, sa akcentom na inovativnost i kvalitet programa.

EFFE platforma stavlja fokus na umjetnost i time se privlači pažnja relevantnih javnih institucija, ali i publike širom svijeta. EFFE privlači pažnju publike kroz bazu podataka koja služi svim vrstama interakcija i inicijativa koje prepoznaju rad različitih evropskih umjetničkih festivala. Takođe, EFFE je platforma za buduću saradnju i koprodukcije u festivalskom biznisu. Kako navode iz organizacije – članstvo je snažan argument da se svojim partnerima pokaže raznolikost i kvalitet evropskih festivala.

Hercegnovski filmski festival se može naći na sajtu www.festivalfinder.eu koji predstavlja online bazu za pretraživanje  festivala gdje publika otkriva sve festivale umjetnosti – od muzike, pozorišta, filma, uličnih umjetnosti do plesa i književnosti u Evropi.

– Uz velike nade da će nova vidljivost filmskog festivala u Herceg Novom na evropskoj festivalskoj mapi doprinijeti njegovom napredovanju, umrežavanju i novim kvalitetnim i interesantnim programima kojim bi mogla da rezultira saradnja i razmjena sa drugim evropskim festivalima, nastavljamo da pripremamo 33. Filmski Festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival, koji će biti održan od 1. do 7. avgusta 2019. godine – poručuju organizatori.

Uz Filmski Festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival, nosioci EFFE etikete u Crnoj Gori su još i Kotorski festival pozorišta za djecu, Don Brankovi dani muzike i Grad teatar Budva.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code