Početna Turizam Finansijska podrška za razvoj lokalnih i regionalnih turističkih brendova

Finansijska podrška za razvoj lokalnih i regionalnih turističkih brendova

0

Ministarstvo ekonomskog razvoja raspisalo je javni poziv za finansijsku podršku ruralnom turizmu u cilju njegovog osnaživanja.

“Prednost će biti data zahtjevima koji imaju komercijalni potencijal, ali još nedovoljno kapaciteta da se nadmeću za finansijske podrške putem kredita i fondova”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na taj način, Ministarstvo ekonomskog razvoja želi da osnaži one oblike turizma koji su se, posebno tokom pandemije, istakli kao sve popularniji kod velikog broja turista iz cijelog svijeta.

“Pozivom koji je otvoren do 19. oktobra predviđena je finansijska podrška koja će osnažiti razvoj lokalnih i regionalnih turističkih brendova u cilju bolje promocije Crne Gore kao destinacije, a sa stanovišta sve popularnijeg ruralnog turizma”, rekli su iz Ministarstva.

Mjere podrške imaju za cilj pružanje autentičnih iskustava turistima kroz spoj tradicionalnih vrijednosti koje baštinimo, prirodnih ljepota koje posjedujemo i inovativnih rješenja kojima ćemo sve više posvećivati pažnju.

Program uključuje tri mjere podrške, u šta spada organizovanje etno sajmova sa ukupno opredijeljenim sredstvima za realizaciju mjere od 20 hiljada EUR.

„Takođe, razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima za šta je opredijeljeno 30 hiljada EUR, kao i mjera koja se odnosi na unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu, za šta je izdvojeno 50 hiljada EUR“, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da je jedan od ciljeva tih mjera i prevazilaženje sezonalnosti, ali i jačanje nedovoljno razvijene ponude u nekim dijelovima Crne Gore.

„Turisti iz cijelog svijeta već prepoznaju potencijale, a na nama je da pomognemo svim zainteresovanim pružaocima usluga da na što bolji način razvijaju ponudu i time doprinesu boljoj promociji Crne Gore“, kazali su iz Ministarstva.

Oni su zaključili da zajednički, vodeći se modelom održivog razvoja, posebnu pažnju posvećuju prirodnim ljepotama i lokalnom stanovništvu čiji spoj predstavlja snažan resurs turizma u Crnoj Gori.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code