FLAJERI POLICIJE: ZUSTAVITI PROVALNIKE I KRADLJIVCE!

FLAJERI POLICIJE: ZUSTAVITI PROVALNIKE I KRADLJIVCE!

211
0
Podijeli

flayer_policijaKontakt policajci sa područja Sitnice i Suturine podjeliće narednih dana oko 400 flajera građanima ovih mjesta u hercegnovskoj opštini kako bi ih edukovali kako da se zaštite od provalnika i kradljivaca tokom turističke sezone.

 

Prema iskustvima iz prethodnih godina, jasno je da se pljačke  dešavaju najviše tokom ljeta – kaže za Radio Jadran stariji policijski komesar za nadzor državne granice, Vesko Vučić. Oni su o ovom preventivnom projektu danas  obavjestili i medije na graničnom prelazu Debeli brijeg. Kako kaže Vučić na flajerima je detaljno objašnjeno kako se zaštiti od kradljivca i kako, ako se ipak zateknu u kući, da građani reaguju.

Picerija i restoran

Svi brojevi telefona se nalaze na flajeru, Ekspoziture policije, kao i brojevi kontakt policajaca u Suturini i na Sitnici. Protekle sezone nije bilo većeg broja krađa na teritoriji opštine Herceg Novi, ali  ova akcija treba da preduprijedi moguće slučajeve.

Tako se na flajerima nalaze veoma detaljna upustva šta ne smijete činiti kako ne bi još i olakšali posao kriminalcima.

-Ne ostavljajte novac ispod kerveta, dušeka, u vešu i sličnim mjestima, jer su to dobro poznata mjesta lopovima.

– Ključeve ne ostavljajte ispod otirača niti u saksijama, i posebno nikada ne obilježevajte ključ adresom.

– Djecu učimo da ne otvaraju vrata nepoznatima, te da ne nasjedamo na priče o pomoći, nesvjesticama i prodavcima knjiga.

– Dobro provejerite ko je na vratima prije nego ih otvorite – jasne su poruke.

Građani ovih, ali i drugih mjesta, najbolje će se zaštiti ako budu dobro pripremljeni – smatra Vučić, koji je za avgust najavio još jednu sličnu akciju koja će se odnositi na prelazak državne granice.

– Upoznaćemo stanovnike koji žive u blizini graničnih prelaza, o mogućnosti prelaska granice i na mjestima koja nisu zvanična, jer zakon to dozvoljava – objasnio je Vučić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code