Fontana u Parku Boke biće osvjetljena

Fontana u Parku Boke biće osvjetljena

5
Podijeli

Za fontanu u parku Boka još nije urađeno unutrašnje i spoljno osvjetljenje i obezbijeđen stalni protok i čišćenje. Upravo taj posao i ugradnja pumpe je u toku. Posao obavlja isti izvođač koji je i prošle godine sređivao ribnjak-fontanu, firma “Hidrotermo solar“.

radovi-na-fontani-park-boka-281116Mijenjaju se cijevi malog profila, a njeno prečišćavanje i osvjetljenje fontane biće kompletno obavljeno za 3000 eura.

Picerija i restoran

Kada je protekli put čišćena fontana, na dnu se moglo naći svašta, od kamenja do 8 mobilnih telefona. Bilo je i šala, jer je jedan sugrađanin tražio da mu radnici vrate telefon koji mu je upao u fonatnu.

U svakom slučaju dotjerivanje se nastavlja i rekonstrukciju fontane u Parku Boka, koju krasi statua „Diana lovkinja” Pijetra Palavićinija, poprima ljepši izgled, uz instrukcije Agencije za uređenje grada.

Na žalost, često je na meti vandala, pa je prije par godina i sama statua završila na dnu ribnjaka.

5 Komentari

  1. Za svaku pohvalu je sve što se uradi, popravi, izgradi za naš grad. Živim u najljepšem gradu sa najboljom klimom. Park je lijep, a uz malo angažmana i održavanja može biti mnogo reprezentativniji. Žao mi je što nema novih biljaka kojima bi se dodatno oplemenio prostor, jer park ima potencijala. Staru prelijepu gliciniju bi trebalo malo dotjerati i urediti prostor oko nje. Na travnjaku zasaditi cvjeće raznik vrsta i boja koje bi imalo neki umjetnički oblik. Bilo bi prelijepo kada bi na POPLOČANOM DIJELU NAPRAVILI VELIKU ŠAH TABLU SA FIGURAMA, na kojoj bi zaljubljenici u šah i svi koji to vole mogli da igraju i uživaju. To uglavnom imaju svi veći gradovi. Ujedno pozivam sve sugrađane koji često prolaze gradom na relaciji Idea-Gradska kafana, da ne idu ulicom već da siđu i prođu kroz park i da ga malo bolje osmotre i uživaju u njemu , bar za tih nekoliko trenutaka. Naš grad je divan grad samo ga trebamo malo više voljeti i čuvati!!!

  2. Ne znaju, nece ili ne smiju da se petljaju u svoji kompentenciju, godinama muljaju oko toga, novac se trosi, rezultat je ravan 0, jedini kapacitet u gradu i okolini koji bi to brzo i efikasno mogao rijesiti je Misel Ogurlic, ali paznja, do njega nije lako doci.

  3. sve je to super ali od ovog parka treba napraviti nesto atraktivno za turiste sto nema mozda niko! zar ne bih bilo dobro da se napravi jedna botanicka basta?
    park se nalazi u centru grada na velikoj povrsini..sve se ogradi i naplacuje se ulaz i rijesili ste vandalizam,unaprijedili imidz grada i napunili opstinsku kasu! znam da zemlja nije opstinska,ali i to se moze rijesiti lako.

  4. Najbolje bi bilo da sklone Dijanu, skulpturu i umjesto nje stave disko kuglu. Tako bi se najbolje uklopila uz muziku koja odliježe gradom u toku sezone a i sama fontana ne trpi ljepotu figure jer su je sredili kao da se nalazi u nekoj bašti na periferiji Lazarevca sa sve trotoarom koji je kao seoska staza do pašnjaka. Da li su uopšte pogledali fotografije kako je izgledala u srećno vrijeme?

Ostavite komentar

*

code