Početna Turizam Forte Mare i Kanli kulu razgledalo je blizu 64 hiljade posjetilaca

Forte Mare i Kanli kulu razgledalo je blizu 64 hiljade posjetilaca

3

Od početka godine dvije stare novske tvrđave Forte Mare i Kanli kulu posjetilo je 63.991 posjetilac, što je skoro 15 odsto više nego lani.

Na Forte Mare je bilo 31.622 posjetioca, ili 7011 više nego od januara do kraja avgusta prošle godine. Od ulaznica su na Forte mare, kako nam kažu u Herceg festu, koji gazduje kulama, prihodovali 62.575 eura.

Posjeta Kanli kuli je bila nešto veća, nego na Forte Mare, kao i nekoliko procenata bolja nego lani. Tačnije, prema podacima Herceg festa, Kanli kulu je za devet mjeseci ove godine posjetilo 32.369 gostiju, ili 2.076 više nego u istom periodu 2018. godine. Ostvareno je 65.632 eura od ulaznica.

– S obzirom da je Centar za posjetioce otvoren 1. avgusta, a da se u tom periodu na Kanli Kuli održava veliki broj zabavno – umjetničkih i festivalskih programa, posjeta nije bila velika – obrazlažu iz JUK Herceg fest.

To znači i da zanimanje za digitalnu opremu na Kanli kuli nije moglo biti veliko, odnosno za korišćenje naočara proširene stvarnosti i 3D animacije. Visokotehnloški Centar za posjetioce finansiran je sredstvima Evropske unije opredijeljenim kroz Interreg IPA.

Od subote, 24. avgusta cijena korištenja savremene digitalne opreme umanjena za 50% i iznosi 5 eura. Ovaj popust se odnosi na sve pakete u ponudi:

– Nismo evidentirali nikakve probleme prilikom korišćenja opreme. Prema našem planu, kule će biti otvorene do kraja oktobra, a ukoliko vremenske prilike dozvole i duže – ističu u Herceg festu.

Početkom školske godine namjeravaju da u saradnji sa osnovnim i srednjim školama organizuju posjete Centru na Kanli Kuli, po simboličnoj cijeni.

3 Komentari

  1. Prihodovali jeste, a koliki su vam rashodi? Imali ste sramotno malo turista za tako vrijedne lokacije. Da prikažete dobit za 2o18. ako ste ga imali. I za javnost dostavite vaš finansijski izveštaj za 2018. da ga građani vide. Da li je istina da i pored prihoda sa kula građani iz budžeta moraju za Herceg Fest da izdvajaju 300.000 godišnje?

    20
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code