Forte Mare: Vesni puno bokeško srce

Forte Mare: Vesni puno bokeško srce

0
Podijeli

Na Bogom danom prostoru tvrđave Forte Mare, u Herceg Novom, modna dizajnerka i stilistkinja Vesna Krivokapić priredila je lijep i efektan modni performans, pod nazivom „Bokeško srce“.

vesna krivokapic revija 1Prvi put modnom pistom koračale su 22 djevojke iz Novoga koje su nosile 35 modela iz dvije Vesnine kolekcije „Mia pervita“ i „Ljubav, vjera, nada“.

Picerija i restoran

Vesni je to bio prvi put da pred svojim sugrađanima pokaže šta umije. Lakše joj je, kaže, bilo na prethodnih osam zajedničkih i dvijema samostalnim revijama u gradovima Evrope. Vidno uzbuđena, na kraju performansa i zadovoljna.

Modnoj večeri pod zvijezdama, doprinijelo je i dvoje umjetnika iz BiH i Hrvatske, pjesnikinja Emina Vukićević i čuven dizajner torbi Diaz Kova. Naravno, krunu svega činio je nastup Boka Benda i izvođenje njihove pjesme „Bokeško srce“ u čemu su im se pridružile i manekenke.

– Imam veliku tremu, kao nikad do večeras ,baš zato što sam se prvi put predstavila hercegnovskoj publici – priznala je Vesna, kada je sve završeno.

O kreacijama kaže da su dio njenih ličnih osjećanja koje je prenijela na materijal.

vesna krivokapic revija 2–      Vidjeli ste sami da ovo nije klasična kolekcija, ona je šarena, to su neka moja lična osjećanja. Svaki dizajner koji stvara kolekciju brzo je završi, ja sam to polagano. Nisam profesionalni dizajner završila sam školu za internacionalnog stilistu, ali uvijek me je interesovao posao dizajnera.Tako sam se usudila poslije mog prvog odlaska na Siciliju, gdje sam se predstaila sa posljednjom kolekcijom, da se oprobam u ovom poslu. To mi je dalo inspiraciju  da nastavim.

Vesna kaže, da je modni performans u Novom i njen doprinos kandidaturi grada  za EPK 2021. Posao radi s puno ljubavi i osjećanja, ali je trnovit put dizajnera u svijetu:

–      Nije lako, nas dizajnera ima puno, na svaki ćošak, ali ja sam imala sreću da moj rad prepoznaju na Siciliji, s obzirom da su obje kolekcije prošivene crnogroskim zlatnim koncem, sa kojim se šila crnogorska narodna nošnja. Milsim da je to moj stvaralački pečat.

Na opasku da i Marina Banović ima sličnu inspiraciju, Vesna uz osmjeh kaže da joj je Marina prijateljica, da nije riječ o kopiji, obje rade različito, Marina poznaje i njene kreacije, a došla je da pogleda reviju na Forte Mare.

O planovima ne želi mnogo da priča, ali sigurno je da će za tri mjeseca imati reviju u Kopenhagenu, a vjeruje da će ponovo idućeg ljeta uspjeti da nastavi saradnju sa Herceg festom, kome je zahvalna na podršci, ali i mnogim drugima posebno  Deniju Deranji i njegovom bendu.

Pubika je nagradila Vesnine kreacije aplauzom, smatrajući ih da su pune duha, mašte i elegancije. Dopale su im se i manekenke koje su s puno šarma koračale pistom i lijepo djelovale.

vesna krivokapic revija 3Ljepotom večeri koju su začinili primamljivi modeli, muzika i lijepe žene opčinjen je bio i kantautor pjesme „Bokeško srce“, Deni Deranja:

– Ove Vesnine kreacije su stvarno vrhunske, u svakoj prilici mogu da se nose. Pjesma „Bokeško srce“ nastala od Rosa do Novoga prije 4-5 godina i dobro se uklopila. Sve je lijepo, Boka, more, pogotovo žene – nepsoredan je Deni koji najavljuje i petu pjesmnu uskoro.

– Još tri četiri i gotov album do kraja godine. Postigli smo rekord u Crnoj Gori, četiri pjesme, četiri spota, za deset dana, peti spot i peta pjesma, idemo dalje!

vesna krivokapic revija 7Dizajner ručno rađenih torbi, koje osikavaju dubrovački umjetnici, Diaz Kova, kaže da sa Vesnom Krivokapić sarađuje već dvije godine.

–      Imali smo zajednički nastup: moje torbe – njene haljine, prošle godine u Italiji, kao i zajedničku reviju u Dubrovniku. Ovo je nastavak saradnje – priča Dijaz.

Vesna Krivokapić dolazi u Baošiće i Novi kao da nikada nije ni otišla:“Jedan dio srca mi je ovdje, drugi u Kopenhagenu, ali večeras je moje srce puno“ – poručila je ova mlada i uspješna Novljanka.

Nema komentara

Ostavite komentar