Početna Turizam Forum turizma u Igalu: Domaći privrednici predstavili ponudu regionalnim

Forum turizma u Igalu: Domaći privrednici predstavili ponudu regionalnim

4

Turistička organizacija Herceg Novi, u saradnji sa lokalnim hotelijerima i turističkim agencijama, organizovala je u Institutu I Forum turizma. Cilj foruma je da se hercegnovska privreda predstavi regionalnim agencijama u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedonij i Srbiji.

Inače, forum je dio trodnevnog „aranžmana“ koji je za 18 regionalnih agencija organizovala TO Herceg Novi, tokom kojih su upoznati sa gradskim znamenitostima, počev od novskog zaleđa – tj Orjena do ostalih kulturnih atrakcija.

Lokalni hotelijeri (Institut, ACD, Lazure, Fiamanti, Azzuro i drugi) kao i turističke agencije (DMC, Trend travel) upoznali su predstavnike sa ponudom. Poziv za učešće i predstavljanje ponude bio je upućen i na više od stotinu adresa privatnih izdavalaca smještaja, međutim odziv je bio veoma mali. Nepunih desetak izdavalaca prisustvovalo je forumu, kaže za Radio Jadran, predstavnik TO, Dalibor Vuković:

– To nije naišlo na odobravanje predstavnika regionalnih agencija, jer su se nadali da će uspjeti da se upoznaju sa onim što se ovdje nudi u privatnoj radinosti. Pozvani su svi koji su imali više od 4 smještajne jedinice, tj. više od 8 ležajeva, što znači da je poziv dobilo preko stotina izdavalaca – navodi on.

Ipak, uprkos „nezainteresovanosti“ „malih“ izdavalaca koji su takođe važna „karika“ ukupne ponude, u TO su zadovoljni forumom:

– Prezentaciju grada najprije je uradila TO HN, a zatim i Agencija za zaštitu i razvoj Orjena koja je predstavila Park prirode Orjen, a nakon toga i domaćin foruma, Institut. Zatim su uslijedili „be to be“ sastanci, gdje je svaka gostujuća agencija imala svoj sto sa ponudom, na kojima su razmjenjivali informacije –  dodaje on.

Vuković ističe da je ideja TO HN bila da se na jednom mjestu „sastavi“ regionalna ponuda i tražnja, odnosno kombinacija fun tripa i foruma, koja je ovog puta bila usmjerena ka regionu.

– Uz to, gosti foruma bili su i predstavnici Sankt Peterburga, koji su učesnike upoznali sa impresijama o Herceg Novom ali i idejama za dalju saradnju. Naša namjera je bila da forumom obezbijedimo veći broj turista i novih saradnika, kao i da sklopimo neke nove aranžmane – kaže Vuković.

Interni sastanci još uvijek su u toku, mada su učesnici foruma ovakav potez Turističke organizacije već ocijenili veoma pozitivnim i korisnim. Inače, njih protekla dva dana organizovane su gradske ture, tokom kojih su upoznati sa gradom i zaleđem. Autobuski prevoz obezbijedila je kompanija Blueline.

Organizaciju foruma podržala je Opština Herceg Novi.

4 Komentari

  1. Ideja dobra, realizacija nikakva. Kao i svi projekti ove TO do sada. Vidi se i po broju prijavljenih lokalnih ucesnika. Koja je svrha organizovati forum ako lokalni nosioci turizma ne ucestvuju. Opet potrosene pare, rezultati nikakvi.

  2. Ideja dobra, realizacija nikakva…..ovo se zove samo mazanje očiju narodu….. To su privatni izdavaoci i i ostale agencije prepoznale….. Digitalni marketing gdina Obradovića, političko zapošljavanje i da ne lajem dalje…. TO je postala najveća krava muzara u opštinu, za svakojake “projekte”…..
    Kažem ideja dobra, ali ova saopštenja, kao i slična iz ostalih opštinskih, ne svih, pojedinih struktura, izgledaju samo kao pranje utrošenih sredstava….. Katastrofa sta se radi, a svi to nijemo gledamo…..

  3. A zaštita od buke i haosa je tekuće pitanje turizma.
    Izmjestite otvorene šankove i noćne klubove van grada.
    Pohvale za Opštinu Budva za zaštitu od buke.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code