Početna Turizam FOTO: 500 MOTORA IZ 100 MOTO KLUBOVA DEFILOVALO GRADOM

FOTO: 500 MOTORA IZ 100 MOTO KLUBOVA DEFILOVALO GRADOM

0

Kraj sezone u Novom, a da li je kraj pitaju se još mnogi, obilježio je trodnevni IV Međunarodni moto skup u organizaciji Moto kluba MC Cruiser iz Herceg Novog, koji je proslavio i jubilej – deset godina postojanja.

Bio je to najmasovniji i najorganizovaniji skup do sada sa 500 motorista iz 100 klubova, nepodijeljena su mišljenja domaćina i gostiju:
– Bilo je super. Imali smo tri ture izleta brodom zbog velikog interesovanja, do Mamule i Rosa, oko 500 motora, preko hiljadu gostiju skupa, preko 100 moto klubova iz regiona i Evrope. Organizovane su zabavne bajkerske igre na pjesku i u vodi, a nagrađeni su najmladji bajker, Đorđe Jovanovic iz Moto bratstva Šabac, najstariji Miralem Karić iz Motorheada Gornja Tuzla, koji ima 68 godina i najbrojnijem klubu MK Team iz Mostara – pričaju za Radio Jadran zadovoljni organizatori.
Ulicama grada, u atraktivnom defileu, tutnjali su morori, što je za mnoge bio fantastičan doživljaj, doduše neke i prepao, ali nije loše da tako “zagrmi” usred ljeta.
Nakon defilea, Igalom su se prvi put ove sezone, umjesto turbo folka prolamali zvuci dobrog vječitog rocka, sa bajkerskog skupa kod ušća Sutorine. Koncert su priredile grupe “Falcons” iz Rume i “Supermens” iz Šapca.
“Ova manifestacija poprima sve veće interesovanje i značaj među sportskim i turističkim djelatnicima. Zadržati poklonike moto strasti, težak je, izazovan i lijep zadatak. Zato nam je izuzetno drago da to uspijeva Herceg Novom i da su ga bajkeri izabrali za svoj zavičaj. Jer, bajkeri su svestrani, svesrdni, vedri i ljudi bez granica i barijera. Moto klub Cruiser se iz godine u godinu dokazuje kao dobar organizator i domaćin i zato mu dugujemo zahvalnost” – poručio je sekretar za društvene djelatnosti i lokalnu upravu učesnicima i gostima moto skupa.
Tako se ispunila i želja hercegnovskog Moto kluba Cruiser da ne samo promovišu moto sport, već i grad. Jer, bajkeri na dva točka obilaze svijet, upoznavaju nove kulture, mentalitete i tradicije, predstavljaju novi, sve aktuelniji vid turizma i turističkih putovanja.
– Bajkeri su istinski zaljubljenici druma i točkova, a ovakve prilike, susreti, nova poznanstva i prijateljstva, razbijaju sve stereotipe i predrasude o dvotočkašima – poručio je Dželetović.
Međunarodni Moto skup MC Cruiser Herceg Novi, po ocjeni gostiju, jedna je od najvećih i najbolje organizovanih manifestacija ovog tipa u Crnoj Gori. Organizovan je pod pokroviteljstvom Opštine i Turističke organizacije.
No, sljedeće godine na iskustvima ove trebalo bi i “popraviti” neke stvari, tačnije, asfaltirati uski put koji vodi do ušća Sutorine, ali i mnogih kuća i turističkih objekata. Svaki prolazak motorista bio je praćen oblacima prašine, pa je to kvarilo svima utiske. Odavno je put trebalo srediti, što bi Opština u saradnji sa mještanima i privrednicima morala konačno da učini.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code