FOTO: DAN DRŽAVNOSTI 13. JUL U HERCEG NOVOM, DRŽAVNA ZASTAVA SELEKTIVNO

FOTO: DAN DRŽAVNOSTI 13. JUL U HERCEG NOVOM, DRŽAVNA ZASTAVA SELEKTIVNO

172
0
Podijeli

Crna Gora slavi svoj najvažniji datum 13.jul, Dan državnosti, a po tome ko je sve istakao crnogorsku bandijeru u Herceg Novom, moglo bi se reći da se njeni zakoni poštuju vrlo selektivno.

Državni i opštinski službenici u javnom sektoru najčešće koriste neradne dane, ili plaćene, ko mora da radi. Jer, tako je po Zakonu o radu.
Ali, ni ovog 13. , odnosno 14. i 15. jula, iako su javne službe samoorganizovale dežurstva, ne poštuju Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore. U članu 16. ovaj Zakon propisuje da se zastava ističe na Dan državnosti Crne Gore i u dane drugih državnih praznika Crne Gore, na zgradama u kojima su smješteni državni organi i organi lokalne samouprave. Ipak, izuzimajući zgradu opštine, ni na jednoj zgradi javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Herceg Novi, nije istaknut državni simbol – zastava.
S druge strane, obavezu da to urade nisu „zaboravila” državna preduzeća i ustanove, poput Centra bezbjednosti, Poreske uprave, Pošte, Elektrodistribucije, Doma zdravlja, Instituta…
O političkim partijama i njihovom poštovanju zakona i državnih simbola izlišno je govoriti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code