Početna Izdvojeno FOTO: Dan (ni)je kao svaki drugi, grupno kupanje u Herceg Novom 22....

FOTO: Dan (ni)je kao svaki drugi, grupno kupanje u Herceg Novom 22. novembra

11

Poslije jučerašnjeg pravog zimskog dana, raskošno sunce izmamilo je danas stare i mlade, roditeljie s kolicima, djecu s trotinetima, biciklima, kučićima..

Puno Šetalište Pet Danica, puni kafići od Igala do Škvera, puna igrališta… Svaki deseti prolaznik nosi masku, ali ispod brade. Tek svaki dvadeseti je sa pravilno stavljenom maskom – preko nosa, lica i usta.

Na Bokinoj plaži, skoro u podne , „uhvatismo“ i četvoro Novljana kako uživaju u kupanju. Prva je u more, kao i gotovo svakog dana, uskočila Vjera Čačić. Ovoga puta odvažili su se da pođu za njom i Čedo Subotić, Davor Gavrilović i Nešo, koga su danas prozvali Nešo Hobotnica.

Pitao nas je: „Hoćete li da vam ulovim hobotnicu?“. Mislili smo da se šali, ali on je u prvom zaronu ulovio zasita osrednju hobotnicu.

-Toplije je u vodi nego vanka. Temperatura mora je 18 stepeni. Dobro je što nema vjetra-ispratili su nas riječima momci koji priznaju da se još nikada nijesu kupali skoro krajem novembra.

U Novom, eto, naizgled, kao da nije pandemija, kao da smo gluvi na molbe i preklinjanje iscrpljenih zdravstvenih radnika, zvaničnih državnih i opštinskih vlasti da se mjere NKT-a moraju poštovati. Nije dovoljno upozorenje ni jučerašnji bilans od 68 novozaraženih korona virusom, niti to što su naši prijatelji, poznanici, ili rođeni u teškom stanju, jedva preživjeli, ili čak preminuli.

Lijepo je kada nas sunce grije i miluje, lijepo je družiti se, ali još ljepše ostati zdrav!

 

11 Komentari

  1. Radio Jadran: “Na Bokinoj plaži, skoro u podne , „uhvatismo“ i četvoro Novljana … ”
    Hotel BOKA je odavno nestao. Da barem sačuvamo naziv ove plaže: BIJELA VILA!

    6
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code