Početna Naslovna FOTO: Evo kako je bilo na rođendanskom koktelu Radija Jadran

FOTO: Evo kako je bilo na rođendanskom koktelu Radija Jadran

6

Burovit, ali slavljenički dan, bio je i za mali kolektiv Radija Jadran, koji je prigodnim koktelom u trofejnoj sali PVK Jadran na Škveru obilježio 10 godina rada. Okupili su se kolege, prijatelji, predstavnici sportskog, kulturnog, javnog, privrednog i političkog života u Herceg Novom, uz lijepe želje Jadranu za uspješan opstanak na medijskoj sceni.

Direktor Vuk Ilić, zahvalio je svima koji su došli, ili poslali čestitku i u prigodnom slovu o stasavanju Radija napomenuo da je ključna stvar bila pokretanje portala 2011. godine, „pa sada imamo paradoks da je Radio Jadran poznatiji po internet sajtu“:

– Ali radio je tu, svirao je svih ovih deset godina, nije zaboravljen. O tome možda svjedoči i preko 2500 informativnih emsija „Spektar“- kazao je Ilić.

Ovaj mladi medij planira više projekata, ima i dosta ideja.
On se posebno zahvalio „startnoj ekipi“ Radija Jadran, koja je pokrenula cijelu priču 2009. godine, ali i sadašnem timu, bez kojih sve ne bi bilo moguće:

– Zahvalan sam i svima onima koji su bili uz Radio Jadran, pogotovo u trenucima kada je bilo možda i najteže, a posebnu zahavlnost dugujemo PVK Jadran što su nam ustupili prelijepu trofejnu salu, punu istorije, za ovaj koktel. Ima tu i simbolike jer PVK Jadran će za koju godinu proslaviti 100 rođendan, pa se nadam i da Radio Jadran ide istim uspješnim putem – kazao je Vuk Ilić.

Predsjendik Skupštine PVK Jadran, Boro Mračević uz čestitke, odao je priznanje Radiju Jadran koji je opstao sve ove godine u teškim okolnostima:

– Čestitam Radiju Jadran kao našem praunuku, mi im dođemo kao prađede. Posebno je zadovoljstvo što na neki način dijelimo zajednički krov. Saradnja od prvog dana je vrhunska, a posljednjie godne najbolja. Želim da tako i ostane i da Radio Jadran ostvari sve svoje projekte i zamisli i da svi zaposleni imaju puno zdavlja i uspjeha na radost svih građana, jer sva obavještenja, dobra i loša prvo kod njih slušamo i čitamo. Da dugo trajete – poručio je Mračević i dodijelio plaketu Kluba direktoru Vuku Iliću.

Je li Radio Jadran ispunio očekivanja?

Minja Bojanić, novinar i publicista: Ostao je svoj na svome
Kao neko ko je već pola vijeka u ovoj nezahvalnoj zajednici, srećan sam što je Radio Jadran doživio prvu deceniju. Kad napravim jednu malu inventuru, pa i površnu, ispostavlja se da je to jedan od najoriginalnijih i najagilnijih lokalnih medija koje sam imao prilike da susretnem.

Mislim da sam, na nekin način i koliko se moglo, duvao, a i dalje duvam u jedra tog medija koji je ostao profesionalan. Za razliku od mnogih ostao je, što se kaže – svoj na svome.
Uz želju da dočeka još decenija, čestitam i želim da Radio Jadran sadržajno i kadrovski bude jači i još više slušan.

Stevan Koprivica, dramski pisac: Jadran ima etiku, balans i medijski je frontmen

Radio Jadran je pod nekim okolnostima koje bi mogli da nazvovemo nemogućom misijom. Biti medijski frontmen u ovoj stiuaciji, kada su mediji dovedeni, zaista, do nekih začuđujuće niskih etičkih, moralnih grana, kada skoro ne postoji ni taj čuveni novinarski kodeks, jako je teško ostati dosljedan i ostati u funkciji elementarne informacije, koju je jedan mediji dužan da ponudi. Čini mi se da to Radio Jadran radi, da ima jedan cizelirani balans koji se ne miješa u opredjeljenja za ove ili one, čega smo sada svjedoci, već vas pušta da sami zaključite, na osnovu plasirane informacije.

Govorim o portalu, koji jeste medijski dominantan. Čini mi se da je u ovom našem okruženju jedini i relevantan. Formiranje društvene svijesti preko komentara, koji se objavljuju, ali filtriranih i ne u lošem smislu, nego da urednici jednostavno ne dozvoljavaju gadluke, vulgarnosti i sve ono što ne spada u domen dobrog ukusa, već da se oslušne bilo javnog mnjenja. Sa botovima ili bez njih, svejendo je, komentari koje profiliše Radio Jadran, jesu odraz javnog mjenja iniciran člancima Radija Jadran.
Turbilentnih 10 godina našeg društva, gdje je Radio Jadran uspio da nađe jednu srednju linuju objektivnog informisanja javnosti, na koje se s jedne strane, ljute, sa druge imate podršku. Težak zadatak u ovom vremenima kada svi traže opredijeljenost bukvalnu i koja se ne obazire na etiku, a čini mi se da je Radio Jadran jedan od rijetkih medija u Crnoj Gori koji zadržava tu etičku dimenziju.

Marija Krivokapić, press služba Opštine: Puno povjerenje širom svijeta

Radio Jadran je za ovih 10 godina postao jedan od ključnih medija za informisanje hercegnovske, ali i šire javnosti. Ne samo da je čitan u Herceg Novom, Boki i Crnoj Gori, već je, a znam to iz ličnog isustva, izvor informacija za sve ljude koji vole i koje zanima Herceg Novi širom svijeta.

Mnogi moji prijatelji, koji žive van naše zemlje, informacije o svom rodnom gradu dobijaju upravo putem Radija Jadran, imaju puno povjerenje u informacije i puno im znače. To je jedan od razloga zbog kojih želim da ovaj medij potraje još dugo i da zadrži profesionalni standard u novinarstu koji je postavio i da i dalje ima povjerenje koje je stekao u prvoj deceniji.

Dejan Radulović, direktor Taxi More: Jadran sjajan poslovni partner

Čestitam Radiju Jadran deset godina uspješnog rada i upravo sam sa direktorom dogovorio nastavak naše saradnje, koja traje skoro koliko i Radio Jadran, koji je sjajan poslovni partner.
Puno uspjeha želim mladom timu. I ja sam počinjao pionirski poduhvat u Herceg Novom, kao i Radio Jadran i sve je dalo dobre rezultate. Želim vam svaku sreću!

Slavica Kosić, novinarka Vijesti: Bira lokalne teme

Bila sam u prvoj postavi Radio Jadrana i apsolutno vjerujem da je Radio Jadran ispunio očekivanja slušalaca i čitalaca. Jako je dobro, posebno u novinrastvu, da postoje i drugačiji glasovi. Radio Jadran je dugi niz godina upravo bio taj drugačiji glas, koji je skreato pažnju na mnoge teme, događaje, ljude. Ono što je meni kao Novljanki izuzetno drago to je što je Jadran birao i neke lokalne teme, da se ne zaboravi!

Slađana Vujovuć, rediteljka: Nije čudo što ima 10 hiljada posjeta dnevno

Radio Jadran kod mene budi, ne samo odobravanje i oduševljenje, već i izvjesne emocije. Prije 10 godina sam se vratila iz Velike Britanije poslije dvije i po decenije života u Londonu, a Radio Jadran je u to vrijeme bio u osnivanju. Tada pojam web sajta jedne radio stanice nije ni postojao. Pojam kratkih vijesti, tako reći instantnih, sa mjesta događaja, takođe, je bila novina.

Znam da su prošli dosta teških perioda i da su se uvijek borili za svoju misiju, a ta misija je nezavisno, objektino izvještavanje i što je moguće prije.

Značajna stvar je što su dali platformu javnosti. Nije slučajno što ima 10 hiljada posjeta dnevno. To je ta platforma, za koju su i oni koji vole Jadran i oni koji ne odobravaju, zainteresovani u svim kontekstima.

6 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code