Početna Sport Foto: Kup Boke Kotorske – Prva jedirlica “Buena vista”

Foto: Kup Boke Kotorske – Prva jedirlica “Buena vista”

5

kup Boke Kotorske 2Pobjednik prvog Kupa Boke Kotorske, regate koja je održana danas na ruti od Herecg Novog do Tivta, je jedrilica “Bunea Vista” iz JC Cus Bari. Ona je bila i prva po ORC premjeru. U regati su učestvovali brodovi koji su juče ujutru stigli iz Barija u okviru XI regate Trerra da Mare, EST 105, kao i 12 domaćih.

U Montenegro open sistemu bodovanja, svrstane po kategorijama, prvoplasirane su bile: jerdrilica “Prdo” sa skiperkom Anjom Lučić iz JK Jugole Grakalić, “Vega” – Miodrag Milić iz JK Delfin iz Tivta, “Sinji Galeb” – Ilija Belan, JK Delfin, “Maks”- Vito Pelegrino i “Bojana” – Nebojša Dimitrijević iz JK Mornar, Mornarice Vojske Crne Gore.

Vremenski uslovi za održavanje regate su bili povoljni. Ceremonija dodjele nagrada pobjednicima održana je u JK Porto Montenegro u Tivtu.

5 Komentari

  1. Šta reci , regata koja je imala svoju tradiciju , prebačena je u porto morto zahvaljujuci ljudima iz Jugole Grakalica , tako da smo juce bili svjedoci preseravanja u portu a jedrili nas kup Boke sa svega 14 brodova , neka nas je sramota sto smo ovako jednu divnu manifestaciju izgubili i preselili u porto morto i dozvolili da na kup Boke jedri samo 14 brodova …

    • Jedriličar* Možda ne znaš ,ali sada dolazi 70 i više brodova,projekcijaje na preko 100,treba negdje vezati brodove a ako si jedriličar onda znaš koliki je to problem,druga stvar je osiguranje koje takođe traži zaštitu .Mi smo mogli da primimo 45 brodova ali kada je lijepo vrijeme.Ali ,neko mora da pokrene produženje mula ,za godinu dana imat ćemo Meljine i Porto Novi,i onda će sve doći na svoje,ne boj se !!!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code