Početna Društvo Foto: Lije, grmi, sijeva, plave putevi…

Foto: Lije, grmi, sijeva, plave putevi…

13

Izmiče nedjelja, 6. mart, oblačan, sumoran, dan s velikom količinom padavina, bujicama i grmljavinom na primorju. Tek sjutra biće sagledane posljedice nevremena, ali saznajemo i da ih je u Herceg Novom bilo.nevrijeme hn 060316 1

Popodne se na većem dijelu magistrale saobraćalo usporeno, zbog veće količine vode koja se zadržavala na površini i bujica koje su se izlivale sa zemljom i kamenjem na put.
Kod Dječijeg doma Mladost opet se izlila veća količina blata sa parcele iznad magistrale. Kroz Zeleniku su ogromne lokve usporavale saobraćaj, a najkritičnije je opet bilo u Meljinama kod benzinske pumpe.

nevrijeme hn 060316 2Na sporednim putevima kiša je nanijela kamenje i šut sa neograđenih gradilišta. Na Mojdeškom putu, kod zelene kuće, velika količina vode se slivala niz stijene, kao vodopad. Kameni odvod potoka je večeras opet prelio i gotovo da se jedva prolazilo tim dijelom puta.

nevrijeme hn 060316 5Noć je počela sa velikim atmosferskim pražnjenjima, pa je prema riječima v.d. rukovodioca Službe zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi, Aleksandra Škobalja, grom udario u palmu na Škveru oko 19.50 minuta. Iz te Službe su spriječili da voda uđe u prostorije Mup-a oko 20 i 45.

nevrijeme hn 060316 3– U pripravnosti su sve smjene i pratimo situaciju na terenu. U stalnoj smo komunikaciji sa drugim opštinskim službama. Mislim da smo dobar posao obavili u oktobru kada smo čistili rijeku Sutorinu i Opačicu. Spriječene su poplave, koje bi nas sigurno stigle uz ovoliku količinu padavina da nijesu očišćena korita – kaže za Radio Jadran, Škobalj.

nevrijeme hn 060316 4

Kiša je u ovom momentu slabija, ali i dalje je grmljavina i nizak pritisak, svega 999 hPa.

13 Komentari

 1. Ne mogu komunalci da poprave dugogodišnje greške urbanista, građevinaca,političara , funkcionera.Stare katastarske karte niko ne gleda,planovi i razni dupovi se rade iz drugih razloga,filozofira se kako kome šune,nema komunikacije među službama,bitni su samo računi i računice…Viša sila će morati da malo opomene narod,jer je priroda savršena i uvijek u ravnoteži.Ne smije se raditi nikome ono što ne bi tebi da neko uradi .Voda se ne smije zaustavljati.

 2. Ne mozete gospodine/gospodjo * POTOP* da krivite KOMUNALNU POLICIJU sto pada kisa u enormnim kolicinama. Po mom skromnom misljenju da nije njih bio bi jos veci javasluk po gradu.Zato razmislite prije nego sto komentarisete.

 3. Kad padne i mala kolicina kise, vidi se u kakvom je stanju ovaj grad.Ulice, skale, tuneli, plaze…samo neka komunalna zaposli još ljudi, vrijednih i pametnih pa će biti bolje…Najgora sluzba Opstine sa najvecim platama zaposlenih koji ništa ne rade, sem sto bez limita trose gorivo, praveci 10000km dnevno, e to je Komunalna policija! Ili smeniti nacelnika iste ili uvesti red i izbaciti neradnike koje gradjanin plaćaju..sramota

 4. Neka i plavi kad pojedini i ne znaju sta rade,komunalci
  kad je kisa imaju slobodan dan,a kad je lijepo vrijeme
  nema ih da ciste kanale,sahtove,pa i neka plavi,
  pohvale za komunalce,i njihove prekovremene

 5. Magistrala je juče bila slika uspješnosti rada naše Opštine,kompletne. Nije to vanredno stanje,nego redovno i uobičajeno od davnina,ali neki važni ljudi ne znaju đe su doselili,a mi im dali da donose odluke.

 6. Onaj Tvrko na Skver samo sluzi da bi privukao gromove i ako dje zaratimo da se prelije u puscana zrna,nicem dobrom i lijepom.Da ga hoce ova vlast maknut,pravo je ruglo.

 7. Dva odvoda/šahta/ na stanici busa kod novosadskog niko neće da ih očisti od pjeska i šuta.
  Zato pluta sva ulica ka Igalu.
  Šta rade u stanbeno komunalno ?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code