TRIBINA DF-A: NEĆEMO SE POVUĆI

TRIBINA DF-A: NEĆEMO SE POVUĆI

0
Podijeli

S porukama da neće odustati od zahtjeva za prelaznom Vladom koja će organizovati slobodne izbore, u Herceg Novom je večeras održan protestni skup Demokratskog fronta, kome se pridružio SNP i sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske.

Upućen je poziv opoziciji i protivnicima režima da budu spremni na poziv lidera DF-a za nenasilnu borbu na ulici.
Članovi i pristalice DF-a iz Hreceg Novog, ali i iz Bara i Nikšića, koji su došli organizovano na tribinu ispunili su dvoranu Park, dok su puna dva sata lideri Demokratskog fronta slali političke, ali i prijeteće poruke vladajućem režimu.
Ponovili su da neće odustati od svojih zahtjeva za formiranjem prelazne vlade i slobodnih izbora. Borba počinje iz Herceg Novog, a završava u Podgorici, kazao je Andrija Mandić dodajući da su formirali veliki armirani zid, koga režim može da obori tako što će ih obavjestiti da su spremni da formiraju prelaznu Vladu.
On je pozvao opoziciju da im se priključi u organizaciji narednog skupa u Beranama, Baru drugim gradovima, kao i velikog protesta u Podgorici.
Nebojša Medojević je poručio da nema pregovora sa Rankom Krivokapićem, nakon što ih je, kako je kazao prevario 2012. i 2013 godine.

Picerija i restoran

Branko Radulović, je ispričao da je na protestu u Podgorici progutao pet šok bombi i sada traži da se svi ujedine oko jednog cilja prelazne vlade, koja će organizovati prve demokratske izbore – ništa više i ništa manje od toga. Milan Knežević je poručio da se ne plaše, da njihov ustanak traje i da ga niko neće ugušiti.
– Mi nemamo kud nazad, idemo smao naprijed i zato smo došli u Herceg Novi pošto se hvalio kako nam ga je preoteo, da mu pošaljemo poruku, nisi ga preoteo, ukrao si ga, a mi ćemo ga vratiti – uzvikivao je Milan Knežević.
Na tribini, koja je počela filmom o protestima u Podgorici, govorili su još Janko Vučinić, Strahinja Bulajić, Predrag Bulatović, nezavisni poslanik Obrad Gojković i lokalni funkcioneri Nove, Snp-a i PZP-a, Boris Seferović, Danijela Đurović i Milovan Badždar.
Skup je protekao uz brojne pogrde na račun vladajućih partija DPS-a i SDP-a, predsjednika Vlade i predsjednika Skupštine, bez incidenata i nereda, najavom građanske neposlušnosti.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code