FOTO PRIČA: BILI NEKAD “BORIĆI“

FOTO PRIČA: BILI NEKAD “BORIĆI“

394
0
Podijeli

motel borici 1Evo, kako danas na samo 15 kilometra od Herceg Novog, izgleda mjesto koje je nekada posjećivalo hiljade izletnika. Među njima su bili i Mihailo Lalić i Zuko Džumhur, ali i gosti iz Norveške, Njemačke, Francuske, Danske, kao i turisti iz svih krajeva bivše Jugoslavije.
Motel “Borići” bio je nekada u vlasništvu HTP “Boka”, pa kompanije “Vektra Montenegro”, ali posljednjih godina prepušten je bolnom zaboravu i propadanju, nasilnicima i beskućnicima, planinskim vjetrovima i šumskim životinjama. motel borici 2Sagrađen 1977. godine stradao u požaru 2000. godine, obnovljen 2003…. nakon godine ipo rada, vlasnik je odustao da ga održava. “Borići” djeluju sablasno u šumi četinara. Sa ovog mjesta ostaje jedino lijep pogled i sjeta što više nema zdanja i svijeta da u tome uživa.
Motel “Borići” imao je dvije sale, jednu sa 134, a drugu sa 20 mjesta i kaminom, sobe sa 17 ležajeva, dvije velike terase, kuhinju, parking i ostale prateće sadržaje, sopstveni agregat u slučaju nestanka električne energije, kao i stalnu snabdijevenost vodom.motel borici 3motel borici 4motel borici 5motel borici 6motel borici 7motel borici 8motel borici 9motel borici 10

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code